Jokipoikien ote piti, lipsui ja palasi − Peliitat tarjosi kovan vastuksen Mehtimäellä

Jokipojat sai jälleen tuulettaa voittoaan.
Jokipojat jatkoi voitokkaasti alkanutta kauttaan keskiviikkona kotikaukalossaan. Heinolan Peliittoja vastaan pelatussa pelissä isännät olivat pääsääntöisesti vieraitaan paremmin pelissä mukana, vaikka päätöserässä ote alkoikin lipsua. Joensuulaiset voittivat ottelun lopulta lukemin 5-3.

− Totuuden nimissä, ei ollut kuin yksi joukkue tänään pelaamassa, totesi Peliitat-käskijä Santeri Heiskanen ottelun päätyttyä.

Ottelun avauserä meni täysin Jokipoikien nimiin. Peliitat-puolustus joutui taipumaan peräti kolme kertaa ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana, kun Jokipojat hyökkäsi kerta toisensa jälkeen vauhdilla vieraspäätyyn.

Avauserässä nähtiin myös Jokipoikien ranskalaisvahvistuksen Fabien Bourgeoisin ensimmäinen Mestis-maali, kun pakki laukoi 3-1-ylivoimamaalin siniviivan tuntumasta suoraan verkon perukoille.

Niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä Peliitat pääsi kunnon hyökkäyksiin pääsääntöisesti ainoastaan isäntien mokailujen seurauksena. Jokipoikien keskialueen hölmöilystä syntyi myös vieraiden ensimmäinen maali, kun Severi Lahtinen iski kiinni Eetu Rissasen hukkaamaan kiekkoon.

− Paransimme viimeisestä. Joukkuetta pitää kiittää siitä, että puolustivat sitkeästi 50 minuuttia, totesi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis omiensa suorituksesta.

Kuusi kenttäpelaajaa piti Peliitat pelissä mukana

Päätöserän alkaessa Jokipojat oli karannut jo 4-1-johtoon. Peliitat koki toisessa erässä pienen toivon tunteen, kun kiekko päätyi maalinedushässäkän seurauksena maaliin. Tuomarit kuitenkin totesivat tilanteessa tapahtuneen maalivahtiin kohdistunutta häirintää eikä kavennusmaalia hyväksytty.

Positiivista Peliittojen pelaamisessa oli kuitenkin se, ettei kolmen maalin tappioasema näkynyt heinolalaisten pelaamisessa oikeastaan ollenkaan. Päätöserässä vierasjoukkue ryhdistäytyi jopa siihen malliin, että jatkoaika näytti hetkellisesti mahdolliselta.

− Lopussa rupesimme seisoskelemaan ja katselemaan, kun kaveri ampuu takapatjaan. Onneksi selvisimme siitä, Varis kommentoi.

Peliitat kavensi tilanteen alle viidessä minuutissa 4-3:een Kalle Moision ja Ville-Matti Koposen maaleilla. Molemmat maalit tehtiin kuuden kenttäpelaajan voimin. Heinolalaisvieras jatkoi samaan malliin erän loppumetreille asti, mutta tasoitusmaaliin voimat eivät riittäneet: sitä vastoin Jokipojat iski viidennen maalinsa tyhjään verkkoon.

− Jokipojat rankaisi meitä virheistämme kovalla prosentilla, Heiskanen harmitteli.

− Tässä vaiheessa vain voitot ratkaisevat. Olen varma, että pelit tästä vielä paranevat, tuumasi puolestaan Varis.

5-3-voitto on Jokipojille kolmas peräkkäinen. Peliitoilla on puolestaan tällä hetkellä kasassa yksi voitto ja kaksi tappiota. Perjantain kierroksella Jokipojat matkaa Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi. Peliitoilla puolestaan on vuorossa huilitauko.