Viime hetkien takaiskut käännetään Talvisalossa voimavaraksi

MESTIS / Ennakko
SaPKo hakee päävalmentaja Pasi Räsäsen johdolla kauden ensimmäisiä pisteitään.
Kuva © Antti Varonen
Viime kaudella mestaruudesta taistelleet SaPKo ja Kiekko-Vantaa pelaavat pisteistä keskiviikkona Talvisalossa. Molemmilla joukkueilla on Mestiksen avausviikonlopulta epäonnisia kokemuksia viime sekunneilla tulleista takaiskuista.

Viime kauden finaalivastustajat SaPKo ja Kiekko-Vantaa kohtaavat ensimmäistä kertaa mestaruuden ratkaisun jälkeen uuden kauden merkeissä.

Keskiviikon otteluun kotijoukkueena lähtevällä SaPKolla on allaan kaksi tappiota, K-Vantaa puolestaan kukisti avauskierroksella Ketterän ja kärsi lauantaina kirvelevän 4−5-tappion.

Epäonnea ja käynnistymisvaikeuksia

Mestiksen avauskierroksilla onni ei ollut savonlinnalaisjoukkueen puolella. Pässipaidat hävisivät sarja-avauksen Jokipoikia vastaan 2,7 sekuntia ennen loppusummeria tulleella 0−1-maalilla. Lauantaina oli puolestaan IPK:n vuoro nujertaa SaPKo, tällä kertaa voittomaalin ja päätössummerin väliin aikaa jäi ainoastaan yksi sekunti.

Jokipoikia vastaan SaPKon pelaamista leimasi pelillinen ailahtelevaisuus. Välillä joukkue oli ainoastaan puolustusasemassa, ja välillä se sai koneitaan käyntiin myös pelin avaamisessa sekä hyökkäyspäädyssä pitkien hyökkäysten muodossa.

Iisalmessa joukkue teki kauden avausosumansa, mutta 14 ykkössektorin laukauksesta ainoastaan kaksi ohitti lopulta IPK-vahti Aleksi Aution. Samaan aikaan SaPKo päästi kaikki kolme takaiskuaan aivan ykkössektorin parhailta paikoilta. Yhteensä IPK pääsi laukomaan peräti viidesti kahden metrin säteeltä maalista.

Laukauksia ja maalipaikkoja SaPKo on tuottanut suhteellisen hyvällä tahdilla, mutta viimeistelyssä ja oman alueen puolustuspelaamisen terävyydessä on joukkueellä vielä parannettavaa. Keskiviikkona SaPKo aloittaa kolmen peräkkäisen kotiottelun sarjan.

Leinosesta yksi sylinteri lisää?

K-Vantaa puolestaan voitti avausottelussan Ketterän lukemin 5−2 Juuso Perttilän kolmen pisteen tehoillan johdolla. Lauantaina joukkue oli kotonaan KeuPaa vastaan ottelun puolen välin jälkeen 3−1-johdossa, mutta johtoasema kääntyi 3−4-takaa-ajoasemaksi päätöserässä.

Vantaalaiset tasoittivat ottelun vielä 4−4:ään, mutta KeuPa teki voittomaalinsa ajassa 59.57. Myös lohipaidoilla on siis SaPKon tapaan avausviikonlopulta epäonnisia kokemuksia viime hetken tappiosta.

Tiistaina K-Vantaa sai pelaajarintamalleen lisää leveyttä, kun lohipaidat tekivät toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen viime kauden kapteeninsa Toni Leinosen kanssa. Hyökkääjä oli ilman sopimusta viime keväästä lähtien. Alkaneen kauden ensiesiintymisensä Leinonen tekee keskiviikkona Talvisalossa.

Seuraa Heitä

Rasmus Hämäläinen #21 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Pelasi Liigaa KooKoossa viiden ottelun verran ennen Mestis-kauden alkua. SaPKossa katseet kohdistuvat Hämäläiseen tulosrintamalla sekä erityisesti otteluiden ratkaisuhetkillä.

Toni Leinonen #25 |

Laitahyökkääjä

Yksi vantaalaisen tehokkaimmista hyökkääjistä kahden viime kauden otannalla. Pääseekö heti pelivauhtiin pitkän kesän jälkeen?

» Lähetä palautetta toimitukselle