Maantiekiitäjät ja jarrujalat hakevat paremmuutta Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Viime kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Olli-Matti Järvelä merkkautti tehot 1+1.
Kuva © Oona Sarajärvi
Kokkolan Hermeksen kausi ei ole lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin kahden tappion myötä. Rovaniemeltä pisteet eivät tule irtoamaan helpolla RoKin hakiessa piippuun jääneitä maaleja lauantailta.

Kotijoukkue RoKi on aloittanut kauden vahvoilla peliesityksillä. Avausottelu perjantaina oli vauhdikkuuden lisäksi maalientäyteinen, kun rovaniemeläiset veivät ottelun lopulla tukkanuottasille alkaneelta IPK:lta täyden pistepotin 6−3-lukemin.

Lauantaina Lapin ylpeys matkasi Joensuuhun. RoKin väliyöpyminen Kajaanissa ja edellisillan voitto vauhdittivat kahta ensimmäistä erää Jokipoikia vastaan. Voitto pääsi kuitenkin lopulta lipsahtamaan kolmannessa erässä joensuulaisille maalein 2−1.

Tyypillisesti alkukaudella RoKin peli on vielä hakenut parasta muotoaan. Hyökkäys on toisaalta tehonnut, mutta maalinteon viimeistelyssä on parannettavaa. Puolustus on toiminut kohtuudella eikä Paavo Hölsä ole tähän mennessä joutunut valtavan tulituksen kohteeksi.

Nouseeko Hermeksen jalka jarrulta?

Viime kauden runkosarjan neljännen Hermeksen peli on yskähdellyt samanlailla kuin viime kauden alussa, jolloin kokkolalaiset aloittivat kauden RoKia vastaan. Tuolloin avausottelun veivät rovaniemeläiset kotonaan selkeästi 6−1.

Nyt Hermes aloitti kautensa perjantaina Keuruulla KeuPa HT:n vieraana. Keuruulaiset eivät jättäneet mitään jossiteltavaa vaan löivät kokkolalaiset jään rakoon 9−2-lukemin.

Lauantain kotiottelu oli Hermekseltä jo hiukan parempi, ja kokkolalaiset olivat voitossa kiinni, kunnes vierasjoukkue Heinolan Peliitat naputti voittoon tarvittavat kaksi maalia ottelun viimeisen vajaan viiden minuutin aikana.

Peliittoja vastaan pelatun ottelun jälkeen Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kuvaili joukkueelta puuttuvan rohkeutta ja pelin olevan liian hidasta. Maalipaikkoja joukkue on saanut luotua tyydyttävästi, mutta tarvitsee niitä enemmän tulevaan otteluun RoKia vastaan.

Seuraa Heitä

Eemeli Heikkinen #6 | K-Vantaa

Puolustaja

Isokokoinen pakki on ollut aiemmissa peleissä hyvässä vireessä. Osoitti jo viime kaudella lainapestin aikana sopivansa Rovaniemelle.

Mikko Virtanen #38 | Hermes

Keskushyökkääjä

Hermeksen keskushyökkääjä oli lauantain ottelussa joukkueensa tehokkain pelaaja yhdellä maalilla ja kahdella maalisyötöllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle