Craig Anderson huippuiskussa - Bobby Ryanista sankari

NHL / Raportti
Craig Anderson venyi moneen huipputorjuntaan vierasjoukkueen maalilla.
NHL:n itäisen konferenssin finaalit käynnistyivät Pittsburghissa, kun paikallinen Penguins ja Ottawa Senators taistelivat voitosta. Ensimmäinen konferenssifinaali päättyi vierasjuhliin, kun Bobby Ryan ratkaisi häikäisevällä maalilla pelin jatkoerässä.

Ottawa Senators siirtyi NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa 1-0-johtoon voittamalla ensimmäisen ottelun jatkoerässä syntyneellä Bobby Ryanin osumalla maalein 2-1. Senators oli ottelussa vahvempi, mutta tehottomuus vaivasi. Varsinaisen peliajan maaleista vastasi Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin, sekä Senatorsin Jean-Gabriel Pageau.

Penguins hakkasi päätä seinään

Penguinsin ja Senatorsin välinen ensimmäinen konferenssifinaali oli kahden ensimmäisen erän osalta odotettua vääntöä. Penguins vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa perään kohti Craig Andersonin maalia ja Senators pyrki estämään tätä parhaansa mukaan.

Kotijoukkueen tekeminen oli kahden ensimmäisen erän aikana pehmeää, sillä ainoastaan Penguinsin Matt Cullenin johtama neloskenttä sai pidempiä pyörityksiä vierasjoukkueen päätyyn.

Lisäksi ylivoimien aikana Penguins oli niskanpäällä paremmin, mutta Anderson ja Senators-nelikko hoitivat osuutensa mallikkaasti.

Pageaun maali ottelusarjan ensimmäinen

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin avauserässä. Senators heitti kiekon päätyyn, jossa Penguins-puolustajien heikko pelaaminen johti vieraiden kiekonriistoon. Yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan riisti kotijoukkueen maalin taustalla kiekon, syötti sen maalin eteen Pageaulle, jolla oli helppo työ niitata kiekko takakulmaan ohi Marc-Andre Fleuryn.

Pageau ja Mark Stone juhlivat ottelun ensimmäistä maalia.

Malkin tuo Penguinsin tasoihin

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli pitkälti vierasjoukkueen hallintaa. Lähimpänä maalintekoa kävi Derick Brassard, joka kilautti kiekon tolppaan Senatorsin ylivoiman jälkeen.

Varsinaisen peliajan viimeisen kuudenneksen aikana Penguins otti peliä haltuunsa. Muun muassa koko pelin yössä ollut Sidney Crosby ja hänen johtama ykköskenttä loi pari hyvää pyöritystä vierasjoukkueen alueelle, mutta tuloksetta.

Lopulta Penguins sai haluamansa tasoitusmaalin reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun venäläishyökkääjä Malkin ohjasi maalin edustalta Chris Kunitzin jäänuoliaisen Andersonin jalkovälistä maaliin.

Malkinin tasoitusmaalin jälkeen lähimpänä voittomaalintekoa kävi Penguins-hyökkääjä Phil Kessel, jonka laukaus päätyi ylärimaan vajaat kolme minuuttia ennen erän päätöstä.

Brassardin veto päätyi kolmannen erän alkupuolella tolppaan huippupaikasta.

Ryanista jatkoeräsankari

Penguinsin ja Senatorsin ensimmäisen konferenssifinaalin jatkoerä ei kauaa ehtinyt vanhentua ennen ratkaisua.

Ratkaisu nähtiin viidennellä peliminuutilla, kun laitahyökkääjä Ryan riisti omalla puolustusalueella kiekon ja lähti vastahyökkäykseen. Ryan suojasi taitavasti kiekkoa ajaessaan kohti Fleuryn vartioimaa maalia ja nosti kiekon rystypuolelta maalin kattoon.

Tilannetta seurasi aitiopaikalta kotijoukkueen suomalaispuolustaja Olli Määttä, joka ei kyennyt pysäyttämään Ryanin menoa.