Flyers hiljensi Rangersin juhlat - "Elämme vaikeita aikoja"

NHL / Raportti
Philadelphia Flyers juhli voittoa sunnuntaina.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers kaatoi New York Rangersin vieraskaukalossa sunnuntaina lukemin 7−4. Jori Lehterä teki kauden ensimmäisen maalinsa ja Valtteri Filppula keräsi kaksi syöttöpistettä. Hävio venytti kotijoukkueen tappioputken jo neljään otteluun.

NEW YORK, NY - New Yorkissa juhlittiin sunnuntaina nykyisen Madison Square Gardenin 50-vuotisjuhlia. NY Rangers kohtasi tasan 50 vuotta sitten Philadelphia Flyersin uudenkarhealla jäällä ja nappasi voiton lukemin 3−1. 

Tarkoituksella tai ei, Rangers kohtasi juhlaottelussa jälleen vierailijat veljellisen rakkauden kaupungista. 

Pavel Butšnevitš ja Shayne Gostisbehere pudottivat hanskat jo 15 pelisekunnin jälkeen ja käynnistivät vaiheikkaan ensimmäisen erän. Rangers siirtyi johtoon puolentoista minuutin kohdalla Kevin Hayesin komealla ohjauksella. Kotijoukkueen puolustuspelin ongelmat olivat hyvin esillä avauserässä ja vierailijat rankaisivat virheistä kovalla prosentilla. 

Flyers-puolustaja Andrew MacDonald tasoitti noin viiden minuutin pelin jälkeen, syötöt maaliin saivat suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä. Siirtohuhujen keskellä elävä Rick Nash veivasi Rangersin jälleen edelle erän puolen välin tuntumassa. 

Flyers käytti omat paikkansa tehokkaasti ja nousi 3−2-johtoon Scott Laughtonin ja Brandon Manningin osumilla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, josta vastasi kotijoukkue. Mats Zuccarello löi pelin 3−3-tasoihin alivoimalla Peter Hollandin laadukkaasta syötöstä.

Ennen erän loppua kaukalossa nähtiin vielä kahdet nyrkkihippaset. Anthony DeAngelo otti mittaa Wayne SimmondsistaCody McLeod puolestaan Dale Weisesta

Neuvirth loukkaantui, Lyon hoiti tehtävänsä 

Flyers-maalivahti Michal Neuvirth loukkasi itsensä ottelun avauserässä ja toisessa erässä maalilla nähtiin nuori Alex Lyon. 25-vuotias Lyon onnistui varsin hyvin ja päästi taakseen vain yhden maalin. Samalla irtosi myös NHL-uran ensimmäinen voitto. 

− Olen odottanut tätä hetkeä pitkään. Todellisuudessa urani ei ole kovin pitkä, mutta tuntuu siltä, että olen pelannut täällä jo pitkään. Joukkue pelasi kokonaisuudessaan erittäin hyvin, kiitos kuuluu heille. 

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Nolan Patrick vei Flyersin hetkeksi 4−3-johtoon ennen Peter Hollandin tasoitusta 4−4:ään. Travis Konecnyn rannelaukaus suorasta luistelusta oli ottelun käännekohta, josta Rangers ei enää toipunut. 

Kolmannessa erässä maalirautojen väliin osuivat Claude Giroux ja Jori Lehterä, jolle maali oli kuluvan kauden ensimmäinen. 

Rangersilla riittää pohdittavaa 

Rangersin pukukoppi oli ottelun jälkeen täynnä hiljaisia pelaajia. Sunnuntai-iltapäivän nöyryytys oli kuin lauantain uusinta. Päivää aikaisemmin Rangers kärsi 3−6-vierastappion Ottawa Senatorsille. Hyökkääjä Mats Zuccarello yritti pukea ajatuksiaan sanoiksi.

− Elämme vaikeita aikoja, tämä on todella vaikeaa ja turhauttavaa. Jokainen näkee, että pelimme ei kulje tällä hetkellä. Meidän pitää pystyä parempaan. Toivon, että pystyisin kertomaan teille, mitä meidän pitää muuttaa, mutta en valitettavasti pysty siihen. 

Rangers-valmentaja Alain Vigneault oli pitkälti samoilla linjoilla. 

− Tämä ei missään nimessä ole miellyttävää aikaa. Yritämme tehdä parhaamme, pelaajat ja valmentajat. Yritämme keksiä keinoja, joilla voittaisimme pelejä, mutta tähän asti tulokset ovat olleet vaisuja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle