Pittsburgh Penguins dramaattisesti Stanley Cupiin

NHL / Raportti
Penguins pääsi juhlimaan toista kertaa peräkkäin Stanley Cupia.
Patric Hörnqvist ratkaisi vanhassa kotihallissaan Pittsburgh Penguinsille organisaation historian viidennen Stanley Cupin. Penguins onnistui voittamaan ensimmäistä kertaa 19 vuoteen kahtena peräkkäisenä vuotena Stanley Cupin. Edellisen kerran tässä tempussa onnistui Detroit Red Wings.

Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin kuudes finaaliottelu oli todella tasainen, eikä draamaakaan jäänyt uupumaan.

Ottelun toisessa erässä Colton Sissons iski kiekon maalin edestä ohi Matt Murrayn, mutta tuomarin liian hätäinen vihellys esti maalin syntymisen.

Kolmannen erän alkupuolella kotijoukkueelle tarjottiin loistavaa mahdollisuutta avausmaalintekoon, kun Olli Määttä ja Trevor Daley saivat jäähyt mieheen, ja näin Predators pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta avausmaali jäi tekemättä.

Ruotsalaiset ratkaisivat

Penguinsin kärsivällinen pelaaminen tuotti tulosta lopulta vain vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Patric Hörnqvist lakaisi maalin taustalta kiekon Pekka Rinteen kautta maaliin.

Predators haastoi maalin vielä maalivahdin häirintänä, mutta tuomarit eivät nähneet tilanteessa rikettä.

Kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin naulasi loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin vain neljätoista sekuntia ennen loppua sinetöiden mestaruuden Penguinsille.