New York Rangers vei voiton 10. talviklassikossa - Lundqvist voittamaton ulkoilmaotteluissa

NHL / Raportti
New York Rangers vei nimiinsä energisen talviklassikon.
Buffalo Sabres ja New York Rangers kohtasivat NHL:n talviklassikon 10-vuotista historiaa juhlistavassa ottelussa baseball-joukkue New York Metsin kotistadionilla Citi Fieldillä. Peli oli läpi ottelun energistä ja viihdyttävää, eikä se jättänyt ketään kylmäksi pakkasesta huolimatta.

Molempien joukkueiden kova lataus otteluun näkyi heti aloituskiekon pudotuksen jälkeen, ja Sabres-puolustaja Zach Bogosianille tuomittiinkin kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta vain 38 sekunnin pelin jälkeen.

Rangers pyöritti ylivoimaa hyvin, ja Sabresin maalilla seissyt Robin Lehner pääsi esittelemään taitojaan upealla venytyksellä torjuen takatolpalla syöttöä odottaneen Rangers-hyökkääjän laukauksen. Vaikka ylivoima ei tuonut Rangersille haluttua tulosta, saivat sinipaidat pelin hallinnan itselleen. Kolmen ensimmäisen minuutin ajan peli pyörikin lähes kokonaan Sabresin puolustusalueella.

Rangersin vahva alku tuotti hedelmää ajassa 4.09, kun Rangers-hyökkääjä Jesper Fast pääsi syöttämään Sabres-maalin eteen unohtuneelle Paul Careylle. Tämä ei huippupaikasta erehtynyt, vaan pisti kiekon Lehnerin längistä sisään.

Rangers hallitsi avauserän ensimmäistä puolikasta, ja kokenut itävaltalaishyökkääjä Michael Grabner pääsi iskemään joukkueensa 2−0-johtoon Kevin Hayesin ja J.T. Millerin komean esityön päätteeksi.

Erän puolivälissä Sabresin tähtihyökkääjä Ryan O'Reilly oli lähellä kavennusmaalia, mutta kanadalaisen kuti kimposi Rangers-vahti Henrik Lundqvistin varusteiden kautta tolppaan. Toinen puolikas avauserästä mentiin tasaisemmissa merkeissä, ja Rangersin Brendan Smithin kampitusjäähy ajassa 13.59 tarjosi Sabresille tilaisuuden kaventaa Rangersin johtoa.

Sabres pelasi hyvää ylivoimaa, mutta Rangersin alivoimanelikko Lundqvistin johdolla piti maalinsa puhtaana.

Sabresin Evander Kane sai erän lopulla Rangersin Mika Zibanejadin mailan pahannäköisesti naamaansa kulmassa ja luisteli verta vuotavana vaihtoon. Tilanteesta ei tuomittu lopulta jäähyä. Kane pystyi kuitenkin jatkaamaan ottelua pienen paikkailun jälkeen.

Avauserän ensimmäinen puolikas oli Rangersin suvereenia hallintaa Sabresin hävitessä laukaukset 4-14. Toisella puolikkaalla Sabres sai kuitenkin pyöritystä Rangersin päätyyn ja pakotti Rangersin rikkomaan erän loppuhetkillä kahdesti.

Toinen erä alkoi Sabresin ylivoimalla. Ottelun 2−0-maalin iskenyt Grabner pääsi kuitenkin alivoimalla läpiajoon heti ottelun alussa, mutta ei onnistunut iskemään Lehnerin taakse illan toistaan. Lehnerin pelastusta voidaan pitää ottelun käännekohtana, sillä Sabres ei olisi välttämättä toipunut enää 0−3-maalista.

Vielä samalla ylivoimalla Sabresin Sam Reinhart iski tärkeän kavennusmaalin maalin edestä ohi Lundqvistin.

Toinen erä tarjoili Citi Fieldin yleisölle vauhdikasta kiekkoa päästä päähän. Rangers-ylivoimaa nähtiin toisessa erässä kahden minuutin verran, Sabres taas pääsi kokeilemaan viidellä neljää vastaan -peliä kahdesti. Lähimmäs maalia pääsi Sabresin Marco Scandella, jonka siniviivakuti osui Lundqvistin vartioiman maalin ylärimaan. Lehner otti vielä aivan erän loppuhetkillä huippukopin. Toisen erän ainoaksi maaliksi jäi näin ollen Sabresin ylivoimamaali aivan erän alussa.

Sabres onnistui myös heti kolmannen erän alussa, kun Kyle Okposo riisti kiekon Rangersin puolustusalueella yhdessä O'Reillyn kanssa. O'Reilly syötti siniviivalla odottaneelle Rasmus Ristolaiselle, joka latasi kiekon ranteella aivan Rangers-maalin yläkulmaan tasoittaen ottelun.

Kolmannen erän avauspuolikkaan peli oli vauhdikasta, ja Sabresin tolppien välissä Lehner joutui esittämään muutamia huipputorjuntoja pitääkseen joukkueensa mukana ottelussa. Molemmilla joukkueilla oli kolmannessa erässä hyviä maalintekotontteja, mutta maalivahdit vetivät lopulta pidemmän korren.

Jatkoajalla Sabresin ruotsalaishyökkääjä Jacob Josefson veti Rangers-hyökkääjä Jimmy Veseyltä jalat alta kahden minuutin arvoisesti. Rangers-ylivoimaa ehti kulua vain 38 sekunnin ajan, kunnes J.T. Miller iski Kevin Shattenkirkin laukauksesta tulleen irtokiekon ohi voimattoman Lehnerin.

Henrik Lundqvist on toistaiseksi voittamaton NHL:n ulkoilmapeleissä, sillä neljästä pelaamastaan ulkoilmaottelusta ruotsalaisvahti on torjunut neljä voittoa.

Otsikkoa korjattu 10.15: kyseessä oli 10. talviklassikko, ei yhdeksäs.