Pekka Rinne torjui Nashville Predatorsin voittoon

NHL / Raportti
Rinne venyi ottelussa muutamaan huipputorjuntaan.
Anaheim Ducks ja Nashville Predators aloittivat NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjan. Ensimmäinen ottelu venyi jatkoerään asti, kunnes Predatorsilta löytyi ottelun ratkaisija.

Anaheim Ducksin ja Nashville Predatorsin välisen ensimmäisen NHL:n läntisen konferenssifinaalin ratkaisua saatiin hakea jatkoeristä, kun varsinainen peliaika päättyi 2-2-tasalukemiin. Lopulta ensimmäisen jatkoerän puolessa välissä ottelussa nähtiin ratkaisu, kun James Neal tykitti kiekon maaliin P.K. Subbanin loistavasta esityöstä.

Predators ryminällä avauserään

Ottelun ensimmäinen erä oli pelillisesti selvää Predatorsin hallintaa, mutta erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Ducks avasi ottelussa maalinteon viiden peliminuutin jälkeen, kun Jakob Silfverbergin veto b-pisteen kaarelta painui takayläkulmaan ohi Roman Josin maskissa olleen Pekka Rinteen. Laukaus oli kotijoukkueen ensimmäinen koko ottelussa.

Vierasjoukkueen pitkät hyökkäykset tuottivat ongelmia kotijoukkueelle ja useiden hyökkäysalueen kiekonriistojen myötä Predators loi myös monta vaarallista maalintekopaikkaa.

Predatorsin tasoitusmaali näki päivän valon erän jälkimmäisellä kympillä, kun ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg ohjasi puolustaja Matt Irwinin siniviivasta laukoman kiekon Ducks-maalivahti John Gibsonin jalkojen välistä verkon perukoille.

Erän viimeiset kaksi minuuttia vierasjoukkue sai pelata ylivoimaa, mutta aktiivisesti pelannut alivoimanelikko tyrehdytti pudotuspeleissä toiseksi parhaana esiintyneen ylivoiman.

Filip Forsberg pääsi tuulettamaan tasoitusmaalia avauserässä.

Watson vei Predatorsin johtoon

Predators aloitti toisen erän, kuten lopetti ensimmäisen. Vierasjoukkue loi hyvällä liikkeellä maalintekopaikkoja Ducksin päähän ja onnistuikin nousemaan ottelussa johtoon.

2-1-maalin Predatorsille teki vahvasti esiintynyt neloskenttä ja tämän oikea laitahyökkääjä Austin Watson. Watson laukoi kiekon maalille, ja kiekko pomppi Gibsonin ohi Ducks-puolustajan kautta.

Ducks pääsi erän edetessä paremmin peliin mukaan. Tähän auttoi ensisijaisesti vierasjoukkueen jäähyt. Predatorsin hyökkääjä Colin Wilson ja luottopuolustaja Ryan Ellis saivat turhat kakkoset peräjälkeen erän puolivälissä. Kaksi jäähyä viiden minuutin sisään herätti Ducksin tähdet täysillä mukaan.

Kotijoukkueella oli erän jälkimmäisellä kympillä useita huippupaikkoja, mutta loistavan kevätvireen löytänyt Rinne oli kerta toisensa perään kiekon tiellä. Muun muassa Ryan Getzlaf ja Ryan Kesler pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä kempeleläisen ohittamista, mutta suomalainen jatkoi huippuotteitaan.

Lindholm toi kotijoukkueen tasoihin

Kolmas erä oli intensiivisin varsinaisen peliajan eristä. Molemmat joukkueet ottivat taisteluilmeen kirjaimellisesti päälle ja haki otetta toisistaan.

Erän alkuun Predators pääsi ylivoimalle, mutta joukkueen heikosti läpi illan toiminut miesylivoima ei tuottanut kolmannellakaan kerralla tulosta.

Ducks luisteli otteen itselleen vieraiden ylivoiman jälkeen ja alkoi vyöryttää peliä Rinteen maalille. Paras maalintekopaikka oli kapteeni Getzlafilla, mutta kanadalainen ei saanut nostettua kiekkoa avopaikasta suomalaisen patjan yli maaliin.

Hetkeä Getzlafin huippupaikkaa myöhemmin nähtiin tasoitusmaali, kun Nate Thompson otti sata-nolla-aloitusvoiton hyökkäyspäässä siniviivaan puolustaja Hampus Lindholmille, jonka napakka lyöntilaukaus painui etukulmasta vastustamattomasti ohi suomalaismaalivahdin.

Ducksin alivoima pysyi kovalla tasolla

Varsinaisen peliajan päätöserän puolivälissä oli ottelun ratkaisun paikka, kun reilun puolen minuutin sisään sekä Getzlaf että Thompson kiskoivat kiekon katsomoon omalta puolustusalueelta. Kahden peräkkäisen jäähyn myötä Predatorsille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin ajan.

Tämä ei vierasjoukkueelle maistunut. Predatorsin viisikko loi pari loistavaa maalintekopaikkaa, mutta Ducksin alivoimatrio otti pari todella isoa blokkia ja maalivahti Gibson venyi kertaalleen fantastisesti kiekon tielle.

Käyttämättömän mahdollisuuden jälkeen kotijoukkue sai lisää virtaa pelaamiseensa ja hallitsi lopun kolmannesta erästä. Ducks sai yrittää maalintekoa myös ylivoimalla, kun Ryan Johansen sai kahden minuutin jäähyn huitomisesta, mutta maaleja ei nähty.

Nealista jatkoeräsankari

Ottelun jatkoerä oli hyvin tarkkaa pelaamista, mutta Predators sai otteen itselleen takaisin, minkä joukkue kadotti kolmannessa erässä.

Ratkaisua ei tarvinnut kauaa odotella, sillä se syntyi kymmenennellä minuutilla. Vierasjoukkue aiheutti todella kovan paineen Gibsonin vartioimalle maalille.

Ducksin tilanteen purku päätyi suoraan siniviivassa olleen puolustaja Subbanin lapaan. Kanadalaispuolustaja antoi upean levityssyötön b-pisteellä seisoneelle laitahyökkääjä Nealille, jonka laukaus suoraan syötöstä päätyi Ducks-puolustajien kautta maaliin.