NHL:ssä jättiyllätysten yö – runkosarjassa jyrännyt Bruins ja hallitseva mestari Avalanche kesälomille

NHL / Aamuraportti
Florida Panthers juhlii Boston Bruinsin kustannuksella.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers yllätti Boston Bruinsin ja Seattle Kraken Colorado Avalanchen vappuyönä pelatuissa ensimmäisen pudotuspelikierroksen seitsemänsissä otteluissa.

Florida Panthers oli ennen yön ratkaisevaa peliä noussut otteluvoitoissa 1–3-tappioasemasta tasoihin runkosarjan ennätyspistein ja -voitoin voittanutta Boston Bruinsia vastaan.

Seitsemännessä pelissä Panthers ehti tehdä ottelun kaksi ensimmäistä maalia sekä päästää Bruinsin rinnalle ja maalilla ohi, ennen kuin puolustaja Brandon Montour laukoi ottelun toisella maalillaan tilanteen tasoihin minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Aleksander Barkov merkkautti itselleen syöttöpisteen tasoitusmaaliin.

Jatkoerää ehdittiin pelata reilut kahdeksan ja puoli minuutta ennen kuin Carter Verhaeghe yllätti tähän otteluun Linus Ullmarkin tilalle Bruinsiin maalille komennetun Jeremy Swaymanin.

Barkovin lisäksi myös Panthersin muut suomalaiset ylsivät pisteille, kun Anton Lundell sai syöttöpisteet joukkueensa kahteen ensimmäiseen maaliin ja Eetu Luostarinen toiseen.

Myös mestareiden taival päättyi

Myös hallitsevan Stanley Cup -mestarin Colorado Avalanchen pudotuspelit tyssäsivät tällä kertaa ensimmäiselle kierrokselle, kun ensimmäisiä pudotuspelejään pelaava toisen kauden NHL-organisaatio Seattle Kraken haki vierasvoiton ratkaisevasta seitsemännestä pelistä.

Krakenin tanskalaishyökkääjä Oliver Bjorkstrand merkittiin maalintekijäksi useamman Avalanche-pelaajan kautta verkkoon kimmonneeseen maaliin toisen erän alussa. Hieman taidokkaamman maalin Bjorkstrand teki hetkeä myöhemmin karattuaan Eeli Tolvasen syötöstä puolittain läpi ja lauottuaan kiekon ylänurkkaan.

Mikko Rantanen sai nimiinsä Avalanchen kavennusmaalin aivan toisen erän lopussa, kun Nathan MacKinnon laukoi kiekon Rantasen housujen kautta maaliin. Avalanche ehti jo juhlia tasoitusta kolmannen erän alussa, mutta Kraken haastoi MacKinnonin tekemän maalin ja videolta oli helppo todeta Artturi Lehkosen olleen paitsiossa edeltäneessä tilanteessa. Lisämaaleja ei nähty, joten Avalanchen kausi päättyi 1–2-tappioon.

Edessä vielä yksi seitsemäs peli

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on jäljellä enää tiistain vastaisena yönä pelattava seitsemäs ja ratkaiseva ottelu New Jersey Devilsin ja New York Rangersin välillä.

Vappuyön voittajat pääsevät korkkaamaan toisen kierroksen jo keskiviikon vastaisena yönä, jolloin Panthers matkaa Toronto Maple Leafsin vieraaksi ja Kraken kohtaa Starsin Dallasissa. Torstain vastaisena yönä Carolina Hurricanes saa vieraakseen joko Devilsin tai Rangersin. Samana yönä urakkansa aloittaa pari Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers.

Mielenkiintoinen fakta on se, että vuonna 2006 Stanley Cupia juhlinut Carolina Hurricanes on viimeisin mestari, joka on edelleen tämän kevän pudotuspeleissä mukana. Jos Rangers vielä pudottaisi Devilsin, olisi Hurricanes ainoa 2000-luvun mestari toisella pudotuspelikierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle