Artturi Lehkoselle Stanley Cup -voittomaali – Colorado Avalanche juhlii mestaruutta

NHL / Aamuraportti
Colorado Avalanche on Stanley Cup -mestari.
Colorado Avalanche on voittanut kauden 2021–2022 Stanley Cupin kaadettuaan loppuottelusarjassa Tampa Bay Lightningin otteluvoitoin 4–2. Sarjan viimeiseksi jääneen ottelun ratkaisijaksi nousi toisessa erässä 2–1-voittomaalin tehnyt Artturi Lehkonen.

Voittomaali syntyi kiekon kimmottua Lightning-puolustaja Ryan McDonagh'n jaloista Artturi Lehkoselle, joka laukoi kiekon nopeasti ylänurkkaan ohi Andrei Vasilevskin. Lehkonen on toinen suomalainen Stanley Cup -voittomaalin tehnyt pelaaja vuoden 1987 mestaruuden ratkaisseen Jari Kurrin lisäksi.

Lehkosen lisäksi mestaruutta juhlii suomalaispelaajista myös hyökkääjä Mikko Rantanen. Taustavoimista Avalanchen riveissä ovat maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila ja seuran Euroopan-kykyjenetsijöiden päällikkö Joni Lehto.

Kauden aikana Avalanchea edustivat myös hyökkääjä Sampo Ranta ja maalivahti Justus Annunen, mutta kumpikaan ei saanut vastuuta pudotuspeleissä eikä runkosarjan ottelumäärä riitä virallisten mestareiden listalle.

Kotijoukkueella vahva alku

Ottelun alku mentiin kotijoukkueen hallinnassa, ja tulostaululla tämä näkyi alle neljän minuutin pelin jälkeen. Avalanche-puolustaja Cale Makarilta karkasi kiekko Ondřej Palátin luistimen kautta Steven Stamkosille, joka pääsi viimeistelemään ottelun avausmaalin.

Avauserän edetessä hallinta siirtyi Avalanchelle. Kiekko pysyi Lightningin puolustuspäässä, ja kotijoukkueen purkuyritykset päätyivät jatkuvasti pitkiin kiekkoihin. Lähimpänä maalintekoa kotijoukkueesta oli Lehkonen, jonka yritys maalin edestä osui kuitenkin tolpan ulkoreunaan.

Avalanche ratkaisi toisessa erässä

Avalanchen hallinta jatkui toiseen erään, jonka alussa Nathan MacKinnon laukoi Bowen Byramin komeasta poikkisyötöstä ottelun tasoihin. Erän edetessä kenttätapahtumat tasoittuivat, mutta vieraat pääsivät juhlimaan vielä toiseen kertaan Lehkosen johtomaalin ansiosta.

Kolmannessa erässä Avalanche sai pidettyä Lightningin loppukirin kurissa. Isäntien laukaukset eivät löytäneet tietään maalivahti Darcy Kuemperille asti kuin harvakseltaan.