Lightning nousi sillasta takaisin taisteluun finaalipaikasta – Stamkos ja Kutšerov ratkaisijoina

NHL / Aamuraportti
Nikita Kutšeroville kirjattiin tehot 1+2 illan ottelussa.
Tampa Bay Lightning voitti New York Rangersin lukemin 3–2 ja kavensi ottelusarjan lukemiin 2–1.

New York Rangers johti ottelua jo kahdella maalilla ja vaikutti marssivan sarjan kolmanteen voittoonsa. Tampa Bay Lightning kuitenkin taisteli ottelussa nousujohteisesti ja nousi voittoon Ondřej Palátin iskemällä maalilla ottelun viimeisellä minuutilla.

Lightningin kärkipelaajat Steven Stamkos, Nikita Kutšerov ja Victor Hedman nousivat tärkeässä paikassa ratkaisemaan ottelun.

Ottelun ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, vaan erää värittivät kahden maailman parhaan maalivahdin huipputorjunnat. Kummallakin joukkueella oli tasaisessa erässä paikkoja, mutta erän loppua kohden hallinta siirtyi hienoisesti kotijoukkue Lightningille.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, kun kumpikin joukkueista pääsi iskemään ylivoimalla. Ensimmäinen merkittiin Rangersille Mika Zibanejadin laukoessa suoraan syötöstä maalin yläkulmaan.

Chris Kreider vei Rangersin jo kahden maalin johtoon iskiessään Zibanejadin laukauksen paluukiekon Andrei Vasilevskin selän taakse. Kumpikin ylivoima johtui Lightning-pelaajan hölmöstä jäähystä, jossa molemmissa kolhittiin  Igor Šestjorkinia Rangersin maalilla.

Kotijoukkueen kavennuksesta vastasi Kutšerov, joka laukoi Hedmanin poikkisyötön ohi Šestjorkinin. Syöttö oli samalla Hedmanin uran 100. tehopiste pudotuspeleissä ja hänestä tuli 14. tämän rajapyykin saavuttanut puolustaja.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen tulikuuma ylivoima teki jälleen tuhojaan, kun Jacob Trouba lähti istunnolle heti erän alkuun. Šestjorkin oli täysin voimaton  Stamkosin laukauksen upotessa maalivahdin selän taakse Corey Perryn syötöstä.

Ottelun kolmannen erän lopussa vaikutti jo peli menevän jatkoajalle, kun vajaa minuutti ennen loppua kotijoukkueen Palát pääsi iskemään maalin illan tähtien Kutšerovin ja Hedmanin esityöstä.

Seuraava ottelu sarjassa pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.