Avalanche työnsi Oilersin kuilun reunalle – Nazem Kadri taklattiin sairauslomalle

NHL / Aamuraportti
Valeri Nitšuškinille merkittiin kaksi osumaa illan ottelussa.
Colorado Avalanche voitti Edmonton Oilersin yön ottelussa 4–2 ja siirtyi ottelusarjassa jo 3–0-johtoon.

Colorado Avalanche jatkoi voittokulkuaan lännen konferenssifinaaleissa voitettuaan Edmonton Oilersin 4–2. Avalanchella on mahdollisuus katkaista sarja seuraavassa ottelussa.

Oilers sai otteluun salama-alun Connor McDavidin iskettyä avausmaalin 38 sekunnin pelin jälkeen Zach Hymanin riistettyä kiekon Avalanchelta.

Ottelun sankariksi nousi kuitenkin Valeri Nitšuškin kahdella osumallaan. Ensimmäisessä erässä Nitšuškin iski tasoitusmaalin, joka tosin upposi Oilers maaliin epäonnekkaasti Darnell Nursen mailan kautta.

Toisen erän ainoasta vastasi Nitšuškin illan toisellaan. Kumpaankin hyökkääjän maalin esitöissä oli mukana puolustaja Devon Toews.

Kolmannessa erässä Oilers tuli vielä peliin mukaan tasoittamalla pelin Ryan McLeodin osumalla, mutta J.T. Compherin ja Mikko Rantasen viimeisen minuutin osumalla jännitysnäytelmän voitto merkittiin Avalanchelle 4–2.

Avalanchen suurin takaisku pelissä oli Nazem Kadrin loukkaantuminen ensimmäisessä erässä Evander Kanen taklauksen jälkeen. Avalanchen valmentaja Jared Bednar kommentoi ottelun jälkeen, että Kadrin osalta tämä ottelusarja on ohi. Tilanteesta Kanelle tuomittiin viisiminuuttinen laitataklauksesta.

Ottelusarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä.