Rangers päätti Hurricanesin kauden, Raanta loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Chris Kreider oli seiskaottelun sankari.
New York Rangers päätti Carolina Hurricanesin kauden, kun joukkue nappasi 6–2-vierasvoiton ottelusarjan seitsemännessä ottelussa. Ottelun suurin sankari oli kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Chris Kreider.

NHL:n pudotuspelien toinen kierros saatiin päätökseen viime yönä, kun Carolina Hurricanes ja New York Rangers saivat oman ottelusarjansa päätökseen. Tasaisessa ottelusarjassa nähtiin vihdoin ja viimein vierasvoitto, kun Rangers voitti Raleigh'ssa pelatun ottelun lukemin 6–2.

Vierasjoukkue sai otteluun räväkän lähdön ja se osui kahdesti ylivoimalla jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Puolustaja Adam Fox avasi maalinteon ja hyökkääjä Chris Kreider tuplasi vieraiden johdon hetkeä myöhemmin.

Avauserässä nähtiin myös taklaustilanne, jonka seurauksena Hurricanesin hyökkääjä Seth Jarvis joutui jättämään ottelun kesken.

Ottelun käännekohta nähtiin toisessa erässä, kun loistavasti pudotuspeleissä tähän mennessä torjunut Antti Raanta loukkasi itsensä torjuntatilanteessa. Suomalaismaalivahti venytti itsensä ääriasentoon ja kärsi välittömästi vakavan loukkaantumisen. Hänet jouduttiin taluttamaan pois kaukalosta ja hänen tilalleen luisteli venäläinen Pjotr Kotshetkov.

Rangers hyödynsi kylmän maalivahdin ja lisäsi johtonsa kolmeen maaliin Ryan Stromen täysosumalla. Kolmannessa erässä nähtiin yhteensä viisi maalia, mutta lopputuloksesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Rangers mursi Hurricanesin kotitaian ja tekee paluun Itäisen konferenssin finaaliin, jossa vastaan asettuu hallitseva mestari Tampa Bay Lightning. Ottelusarja lähtee käyntiin keskiviikkona New Yorkissa.