Lehkosella ja Rantasella kahden pisteen ilta Avalanchen voitossa – Husso korvasi loukkaantuneen Binningtonin

NHL / Aamuraportti
Artturi Lehkonen juhlii maaliaan Bowen Byramin kanssa.
Artturi Lehkonen osui kahdesti ja Mikko Rantanen keräsi kaksi syöttöpistettä Colorado Avalanchen kaataessa St. Louis Bluesin lukemin 5–2 ja siirtyessä ottelusarjassa johtoon voitoin 2–1.

Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin välisen ottelusarjan kolmannessa pelissä nähtiin puhuttaneita tilanteita heti alussa. Jo parin minuutin kohdalla Bluesin Ivan Barbašov taklasi kovaa Avalanchen Samuel Girardia, joka löi päänsä laitaan, eikä enää pelannut ottelussa tämän jälkeen. Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Girardin rintalasta murtui tilanteessa ja puolustajan kausi on ohi.

Myös Bluesin maalivahti Jordan Binningtonin loukkaantui avauserässä. Avalanchen Nazem Kadri ajoi kovalla vauhdilla maalille, ja päätyi jyräämään itsensä ja Blues-puolustajan Calle Rosénin Binningtonin päälle.

Binnington poistui tilanteen jälkeen maaliltaan ja hänet korvasi Ville Husso. Blues ilmoitti ottelun jälkeen maalivahtinsa kärsivän alavartalovammasta, mutta tarkempaa toipumisaikaa ei mainittu. Kummastakaan loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Ennen Binningtonin loukkaantumista Blues oli ehtinyt tehdä avausmaalin. Colton Paraykon tulinen lämäri rikkoi ensin Avalanche-pakki Devon Toewsin mailan ja päätyi lopulta maaliin. Avalanche tasoitti avauserän puolivälissä, kun Josh Manson otti kädellään alas Darren Helmin pitkän roikkusyötön ja ohjasi kiekon Logan O'Connorille, joka pääsi yllättämään Husson.

Avalanche siirtyi toisessa erässä johtoon Kadrin ohjattua Cale Makarin viivalaukauksen ohi Husson. Mikko Rantanen sai tilanteessa tililleen kakkossyötön. Artturi Lehkonen kasvatti johdon kahteen maaliin tarkalla vedolla etuylänurkkaan. Ryan O'Reilly toi Bluesin taas maalin päähän toisen erän päätteeksi.

Päätöserän lopulla Blues päätti hakea tasoitusta ilman maalivahtia. Husso ei kuitenkaan ehtinyt edes vaihtopenkille asti, kun Avalanche pääsi Rantasen kiekonriistosta lähteneestä tilanteesta vastahyökkäykseen, ja lopulta Gabriel Landeskog pääsi laittamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin, vaikka maali Hussolle päästetyksi merkittiinkin. Lopulta Lehkonen viimeisteli lukemat 5–2 virallisestikin tyhjään maaliin.

Avalanche siirtyi vierasvoittonsa myötä sarjassa johtoon voitoin 2–1. Sarja jatkuu St. Louisissa tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Muokattu klo 10.46: Lisätty tieto Girardin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.