Flames ja Oilers järjestivät hengästyttävät maalikarkelot, Sebastian Ahon maalivainu tärppäsi juuri oikealla hetkellä

NHL / Aamuraportti
Tällainen oli ottelun kuva Albertan derbyssä: Flamesin hyökkäys jauhaa, Oilersin puolustusta ei ole missään, ja maalivahti on voimaton.
Albertan derby oli yhtä hyökkäyspelin juhlaa, jossa kapellimestareina loistivat hattutempun latonut Matthew Tkachuk ja neljä tehopinnaa kasannut Connor McDavid. Raleigh'ssa maalit olivat sitäkin tiukemmassa. Sebastian Aho pelasti Hurricanesin jatkoajalle, jossa yllätysratkaisijaksi nousi peruspakki Ian Cole.

Carolina Hurricanes ja New York Rangers olivat aiheuttaneet huolimattomuusvirheillään itselleen paljon vaikeuksia ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tällä kertaa kumpikin joukkue pelasi tarkkaa puolustuspeliä, ja vauhdikkaasta temmosta huolimatta olivat varsinaiset tekopaikat ja tapahtumat kortilla.

Filip Chytil viimeisteli 1–0 ottelun kahdeksannella minuutilla, mutta muutoin kohokohtia ei ottelun vaiheissa noussut. Päätöserässä Nino Niederreiterin yritys kilahti ylärimaan, ja heti perään vastapäässä Kaapo Kakko missasi avopaikan.

Hurricanesin piinaa kesti loppuminuuteille asti. Lopulta ajassa 57.37 Sebastian Aho pääsi huudattamaan kotiyleisöä. Seth Jarvis järjesti huippupaikan, Ahon ensimmäinen yritys jäi puolitiehen, mutta suomalaistähti tuikkasi irtokiekon häkkiin.

Ratkaisu syntyi jatkoajan neljännellä minuutilla. Ian Colen toimitus maalille otti salakavalan kimmokkeen Ryan Lindgrenin mailasta, ja kiekko päätyi Rangers-maaliin.

Voittomaali oli yllättävä, ja niin oli sen tekijäkin. Koko runkosarjassa peruspuolustajan perikuva Cole oli tehnyt kokonaista kaksi maalia. Colen uran edellinen pudotuspelimaalikin on keväältä 2016, jolloin hän oli voittamassa Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsille.

15 maalin juhlat Calgaryssä

Calgary Flames sai Albertan derbyyn räjähtävän alun. Elias Lindholm ja Andrew Mangiapane veivät Flamesin 2–0-johtoon jo ottelun avausminuutilla, ja kuuden minuutin pelin jälkeen peli oli jo 3–0 Brett Ritchien viimeisteltyä helpohkon näköisesti.

Mike Smith sai tarpeekseen, ja Mikko Koskinen otti torjuntavastuun Oilersin maalilla.
Toisessa erässä alkoi ropina käydä kummassakin päässä. Blake Coleman ja Zach Hyman johtivat maalikarkeloita kahdella täysosumallaan, ja vain puolisen minuuttia ennen taukoa toi Leon Draisaitl Oilersin jo maalin päähän. Tilanne oli siinä vaiheessa 6–5, kun eroa oli pahimmillaan ollut jo neljän maalin verran.

Kolmannen erän toisella minuutilla Kailer Yamamoto tasoitti puntit, mutta juuri kun momentum oli kääntymässä Oilersille, iski Flames vastaan.

Rasmus Andersson palautti liekkipaidat johtoon, ja Matthew Tkachukin läpiajosta viimeistelemä 8–6 oli ratkaisunmakuinen. Lopussa Tkachuk sai vielä hatun täyteen heittämällä Flamesin yhdeksännen maalin tyhjiin. Connor McDavid oli kasannut jo tehot 1+4, mutta joskus sekään ei riitä.

Viihdyttävä ottelu sai lopulta karvaahkon jälkimaun. Vaikka peli ei ollut luonteeltaan erityisen ruma, lopussa Milan Lucicilla keitti yli Zack Kassianin provosointi, ja ottelun viimeiset sekunnit vietettiin tympeällä koko kentällisen nujakoinnilla. Asetelmat paikalliskamppailun toiseen jaksoon on pedattu.