Carter Verhaeghen supertehoilu nujersi Capitalsin, Rangers selvitti vaikeutensa ja nousi komeaan työvoittoon

NHL / Aamuraportti
Carter Verhaeghe ehti kaikkialle illan ottelussa. Tässä syntyy ottelun voittomaali.
Carter Verhaeghe keräsi viisi tehopistettä ja johti Panthersin kolmanteen otteluvoittoon. Rangers kokosi rivinsä vaikean alun jälkeen, ja Flames otti työlään 3–1-voiton Starsista.

Pittsburgh Penguins näytti aluksi menevän menojaan ja passittavan New York Rangersin kesälaitumelle. Penguins johti Jake Guentzelin ja Kris Letangin maaleilla, ja sillä oli ottelu selkeässä kontrollissa. Sitten jotain tapahtui.

Toisen erän jälkipuolella Adam Fox ja Alexis Lafrenière tasoittivat pelin puolentoista minuutin välein, ja tuohon 2–2-maaliin tarjoili nappisyötön Kaapo Kakko. Reilu minuutti tästä, ja Jacob Trouba vei siniset johtoon, mutta jo seuraavasta hyökkäyksestä Guentzel viimeisteli 3–3 ja rikkoi orastavan Rangers-momentumin: Neljä maalia alle kolmessa minuutissa.

Trouba kunnostautui myös kyseenalaisella tavalla ottelun toisessa erässä kokeiltuaan kyynärpäällään Sidney Crosbyn pään kestävyyttä. Crosby jätti kaukalon pari vaihtoa myöhemmin.

Ottelu meni lopulta Rangersille. Filip Chytil sai B-pisteellä irtokiekon haltuunsa, ja hänellä oli kaikki aika kiskaista lätty häkkiin. Loppunumerot 5–3 sinetöi Ryan Lindgren tyhjään verkkoon.

Carter Verhaeghe oli kaukalon kuningas

Jos oli Florida Panthersin ja Washington Capitalsin neljäs kohtaaminen ollut dramaattinen ja värikäs kamppailu, jatkui sama sävel sarjan viidennessä ottelussa. T.J. Oshie löi alkutahdit ja johti tehoillaan Capitalsin kolmen maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen otti komennon Panthersin kokenut osasto. Sarjan aikana illasta toiseen loistanut Carter Verhaeghe iski elintärkeän kavennuksen, ja hieman pimentoon jäänyt Patric Hörnqvist toi kissapaidat maalin päähän. Pari minuuttia tästä ja Sam Reinhart tuikkasi maalin kulmalta Verhaeghen ajon aiheuttaman hässäkän turvin irtokiekon maaliin.

Peli oli tasan ja ote siirtynyt vahvasti Panthersille. Erän lopun vahva rynnistys lopahti summeriin, mutta isännät oli valmis jatkamaan ottelun hallintaa. Päätöserää ehdittiin pelata kolmisen minuuttia. Verhaeghe karvasi kiekon Aleksander Ovetškinilta, lähetti Aleksander Barkovin hyökkäykseen seuraten itse. Suomalaiskipparin millintarkka lättysyöttö tavoitti Verhaeghen aivan maalin edestä, ja Panthers otti ansaitun johtoaseman.

Ratkaisu syntyi neljä minuuttia ennen loppua. Verhaeghe järjesti paikan Claude Giroux'lle, joka kieputti ensin Ilja Samsonovin kumoon ja sujautti viileästi Panthersin viidennen maalin. Verhaeghe oli osallisena niistä jokaisessa (2+3).

Flames hallitsi mutta oli vähällä kaatua tehottomuuteen

Calgary Flamesin ja Dallas Starsin välinen ottelu eteni kiikaritehoilla aina toisen erän jälkipuolelle asti. Flames loi kieltämättä vaarallisempia paikkoja ja oli joka suhteessa aloitteellisempi osapuoli, mutta täysosumia se ei vain nähnyt; tolppalaukauksia, maaliviivapelastuksia ja Stars-vahti Jake Oettingerin venytyksiä sitäkin enemmän.

Yleensä tällaisissa tilanteissa altavastaaja iskee. Tehottomuudesta kärsinyt Jason Robertson ajoi maalille ja sohaistu kiekko löysi tiensä verkon perukoille.

Flamesin painostusta ja piinaa kesti kolmannen erän puolivälin tienoille. Mikael Backlund pääsi ohjaamaan Blake Colemanin nappisyötön maalin edestä sisään, kun Starsin puolustajia ei ollut mailla halmeilla. Erän puolivälissä Andrew Mangiapanen tulinen rannelaukaus painui vastustamattomasti ohi Oettingerin.

Starsin takaa-ajo ei lähtenyt missään vaiheessa oikein kunnolla liikkeelle, ylivoimallakaan se ei saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia. Loppulukemat 3-1 viimeisteli Trevor Lewis.