Raannan torjunnat ja Teräväisen syötöt toivat Hurricanesille sarjan kolmannen voiton

NHL / Aamuraportti
Antti Raanta palasi maalinsuulle vahvassa vedossa. Brad Marchand joutuu toteamaan suomalaisen kyvykkäämmäksi.
Kuva © Getty Images
Blues, Hurricanes, Kings ja Maple Leafs ottivat kiinnitykset jatkopeleihin. Antti Raanta oli huippuiskussa Hurricanesin maalilla, ja Teuvo Teräväisen syötöt löysivät ottajansa. Kings venyi voittoon Edmontonin huimassa kiekkotrillerissä. Auston Matthews ratkaisi pelin Maple Leafsille, ja Vladimir Tarasenkon hattutemppu vei Bluesin ison askeleen lähemmäs jatkopelejä.

Yön kierroksella otettiin kiinnityksiä jatkopaikkoihin sarjojen viidensissä otteluissa. Voittajajoukkueet olivat niitä, jotka olivat selkeimmin parantaneet otteitaan sitten edellisten kohtaamisten.

Carolina Hurricanesin onneksi Antti Raanta toipui pelikuntoon, eikä suomalaisen suorituksessa juuri parantamisen varaa ollut. Voitto-ottelun tuloksena oli 31 torjuntaa, ja etenkin ottelun alkupuoli oli Raannalta vahvaa ja näyttävää maalivahtipeliä.

Myös kentällä Hurricanes oli kokenut positiivisen muodonmuutoksen ankean neljännen kohtaamisen jälkeen. Kotijäällä pelaaminen oli jälleen kontrolloitua ja vaivatonta. Isäntien suuriksi onnistujiksi nousivat kahdesti osunut Seth Jarvis, kolme tehopinnaa kasannut Vincent Trochek sekä kolme Hurricanesin viidestä maalista alustanut Teuvo Teräväinen.

Matthews pelasti Maple Leafsin

Torontossa näytti ensin siltä kuin Tampa Bay Lightning karkaisi heti alussa omille teilleen Steven Stamkosin ja Victor Hedmanin iskiessä maalit minuutin välein. Maple Leafs kuitenkin säilytti hermonsa ja kokosi rivinsä takaa-ajoon.

Kärsivällisyys palkittiin toisen erän alussa, kun John Tavares kavensi ylivoimalla. Kolmas erä oli Maple Leafsin heiniä. Morgan Rielly ja William Nylander veivät pikamaaleilla isännät kärkeen, ja ottelu oli kääntynyt päälaelleen.

Lightning ei tästä hätkähtänyt vaan Ryan McDonagh tasoitti vain neljä minuuttia Nylanderin johto-osuman jälkeen.

Ratkaisijan rooleihin nimettiin lopulta tutut herrat Mitch Marner ja Auston Matthews. Kuutisen minuuttia ennen päätössummeria Marner eteni alueelle ja laukoi vartioitunakin lujan matalan laukauksen kohti maalia. Andrei Vasilevski sylkäisi pelivälineen suoraan Matthewsin lapaan, ja tämä viimeisteli vapaasta paikasta voittomaaliksi jääneen osuman.

Kings kamppaili voiton värikkäässä kamppailussa

Edmonton Oilersin ja Los Angeles Kingsin välinen sarja on edennyt vaihtelevissa merkeissä, ja viides mittelö kulki myös vastoin kaavailtua käsikirjoitusta. Oilers piti kovaa tempoa yllä, ja Kings kykeni vastamaan.

Adrian Kempen ja Andreas Athanasioun vietyä Kingsin 3-1-johtoon toisen erän puolivälissä, keskittyi joukkue asemansa puolustamiseen, ja vauhdikkaasti alkanut ottelu alkoi hyytyä.

Connor McDavid kuitenkin herätti matsin henkiin kolmannen erän alun kavennuksellaan, ja ottelu kuva muuttui kertaheitolla. Oilers jatkoi taistelua, mutta yliyrittäminen kostautui jäähyilynä. Erikoista kyllä, molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa erikoistilanteessa, ja itse asiassa Oilers oli alivoimalla useammin lähellä maalintekoa kuin Kings ylivoimalla.

Viitisen minuuttia ennen loppua oli draama valmis täydentymään. Seuraavaksi oli Kingsin vuoro koetella alivoimataitojaan Philip Danault'n jäähyn myötä. Pakkopelissä McDavidin syöttö tavoitti Leon Draisaitlin tekopaikassa, ja niin oli peli tasan.

Darnell Nurse veti vielä tolppaan, ja Jonathan Quick sai vaivoin torjuttua Draisaitlin viimeisen yrityksen, ja sitten jatkoajalle. Äkkikuolema koitti vain 72 sekunnin pelin jälkeen, kun ottelun pirtein Kings-pelaaja Kempe sooloili tahtomaalin. Näin ollen sarja on kuin onkin katkolla kruunupaidoille.

Tarasenkon hatullinen oli Wildille liikaa

Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin viides ottelu noudatti sommitelmaa: Wildin loistava ykkösketju vastaan Bluesin vahva kollektiivi. Ensin mainittua edustava Kirill Kaprizov iski jo avauserässä pudotuspelimaalinsa numerot kuusi ja seitsemän.

Blues ei herpaantunut vaan ottelun edetessä alkoi vierailijoiden jauhaminen tuottaa tulosta. Brandon Saad tasoitti toisessa erässä, ja kolmas periodi alkoi Vladimir Tarasenko -show'lla. Blues sai Kaprizovin pimennettyä, ja Wild jäi hyviä neuvoja vaille.

Ottelun lopulla oli Niko Mikkola vähällä saada palkinnon vahvasta uurastamisesta, mutta heitto kohti Wildin tyhjää maalia kilahti tolppaan. Tarasenko oli hetkistä myöhemmin hivenen tarkempi. Hatut jäälle, ja Blues ottelupallon kera sarjan kuudenteen otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle