Avalanche varmisti jatkopaikan, Panthers tasoitti oman ottelusarjansa dramaattisten vaiheiden jälkeen

NHL / Aamuraportti
Avalanche eteni odotetusti jatkopeleihin.
Avalanche kaatoi Predatorsin neljännessä ottelussa ja eteni ensimmäisenä joukkueena toiselle kierrokselle. Panthers raapi elintärkeän vierasvoiton jännittävässä kamppailussa. Penguins kylvetti Rangersin Sidney Crosbyn johdolla. Jake Oettinger seisoi päällään Starsin maalilla, mutta joukkue ei vastannut huutoon.

Florida Panthersia mitattiin toden teolla. Se ei missään nimessä saanut hävitä, tai Washington Capitals saisi kolmella voitolla vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan. Panthersin pelissä olikin siinä määrin latausta, ettei isännille jäänyt paljoa tilaa operoida jäällä. Capitalsin paikat syntyivät Panthers-pelaajien huolimattomuusvirheistä, joita kyllä sattui luvattoman paljon.

Sopivasti avauserän maalintekijät olivat joukkueidensa kenties pirteimmin sarjassa kiekkoilleet pelaajat T.J. Oshie ja Carter Verhaeghe. Muutoin ottelussa ei juhlittu maaleilla eikä sanottavasti tekopaikoillakaan. Ruuti oli märkää jopa erikoistilanteissa, joita lankesi melko avokätisesti (Oshien maali tosin syntyi ylivoimalla).

Seuraavaa maalia piti odottaa aina kolmannen erän puoleenväliin. Aleksander Ovetškin vapautti vastahyökkäyksessä maanmiehensä Jevgeni Kuznetsovin läpiajoon, ja tämä viimeisteli hallitusti 2–1.

Draama sai täydennyksensä Panthersin pelatessa kuudella pelaajalla. Pakkopeli päättyi Sam Reinhartin uran ensimmäiseen pudotuspelimaaliin kaksi minuuttia ennen loppua. Capital One Arenalla olisi voinut kuulla neulan putoavan.

Kun jatkoaikaa oli pelattu viiden minuutin verran, vaimeni halli jälleen. Verhaeghe sai kiekon suoraan vaihdosta tultuaan, eteni alueelle ja kiskaisi lopulta oman paluukiekkonsa verkkoon. Näin sarja jatkuu tasatilanteesta Miamissa torstain vastaisena yönä.

Pittsburghissa puolestaan nähtiin maaleja roppakaupalla, valitettavan yksipuolisesti tosin. Sidney Crosby teki yhden ja järjesti kaksi häkkiä ottelun alkupuolella, eikä Penguinsin tarvinnut enää taakseen katsella. Lopputulos oli tyrmäävä 7–2, ja maaleja olisi voinut syntyä lisääkin, mikäli Penguins ei olisi tyytynyt pelaamaan kolmatta erää säästöliekillä.

Stars suli Flamesin kiekkotulituksessa

Calgary Flames lähti omaan otteluunsa aggressiivisesti. Alla oli jo kaksi tappiota, ja kolmas tekisi joukkueen tilanteesta tukalan. Matsista kehkeytykin Flames vastaan Jake Oettinger -koitos. Pelkästään ensimmäisessä erässä Dallas Starsin veräjänvartija nappasi huimat 19 koppia (koko ottelussa 50), mukaan lukien tämä "tällä viikkokoosteisiin" -hanskavenytys:

Starsin selviytymistaistelua kesti toisen erän puoleenväliin. Tuolloin Rasmus Andersson pääsi rankaisemaan kahden miehen ylivoimalla. Siinä vaiheessa Flames oli yrittänyt maalintekoa jo 30 kertaa. Flames hallitsi, Stars ei päässyt mihinkään.
Johnny Gaudreaun ujuttamassa rankkarimaalissa oli jo ratkaisun makua, vaikka peliaikaa oli vielä 12 minuuttia jäljellä; ottelun luonne ei antanut odottaa Starsilta maalikarkeloita.

Elias Lindholm löi loppuniitin noin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Tyler Seguinin kavennus tuli liian myöhään. Mikael Backlundin 4–1 oli enää kosmetiikkaa.

Avalanche jatkopeleihin

Colorado Avalanchen ja Nashville Predatorsin sarja oli katkolla ensin mainitulle. Alku olikin lupaava André Burakovskyn vietyä Avsin johtoon jo toisella peliminuutilla. Hyvä alku kuitenkin hyytyi, ja peli laantui junnaavaksi vääntämiseksi. Jakov Trenin iski tasoituksen aivan avauserän loppuminuuteilla.

Tulikuumassa pelivireessä kiekkoileva Cale Makar laukoi Avalanchen johtoon ajassa 33.33, mutta Predators ei tästä lannistunut. Trenin tasoitti kolmisen minuuttia ennen taukoa.

Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kolmannen erän alkupuolella, ja ottelu eteni tasaisena loppua kohti. Avalanche selvitti alivoiman erän puolivälissä, ja melkein heti sen päätyttyä Valeri Nitšuškin vei jälleen veitsen Predatorsin kurkulle. Maalia edelsi Makarin väkevä yksilösuoritus:

Predatorsin kohtalonhetki koitti pari minuuttia ennen loppua, kun Filip Forsberg kaatoi kohti tyhjää maalia pyrkineen Mikko Rantasen, ja yritys kuudella kenttäpelaajalla tyrehtyi siihen. Nathan MacKinnon löi leiman Predatorsin kesälomapassiin, ja Avalanchesta tuli kevään ensimmäinen jatkopeleihin selviytynyt joukkue.