Oilers käveli Kingsin yli, Antti Raannan loukkaantuminen varjosti Sebastian Ahon loisto-ottelua

NHL / Aamuraportti
Oilersilta onnistui tänään kaikki.
Suomalaismaalivahdeille illan kierros oli mollisointuinen. Antti Raanta loukkaantui kovaotteisessa ottelussa, ja Ville Husso joutui todistamaan Kirill Kaprizovin superiltaa. Oilers tylytti Kingsiä, ja Lightning teki ryhtiliikkeen. Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi viimeistelivät pudotuspelien avausosumansa.

Carolina Hurricanes otti vakuuttavan voiton Boston Bruinsia vastaan ottelusarjan toisessa ottelussa. Tällä kertaa voitto tuli vaikean kautta, sillä ottelun kuva oli rujo ja kovaotteinen. Mailat ja nyrkit heiluivat ehtimiseen pitkin peliä, ja rangaistuksia jaettiin 46 minuutin edestä.

Pahimpia kolhuja saivat Antti Raanta, johon David Pastrňák törmäsi jo avauserässä, sekä Hampus Lindholm, joka puolestaan sai tuta Andrei Svetšnikovin kovuuden. Sekä Raanta että Lindholm talutettiin loukkaantuneina jäältä.

Hurricanesin luukulle asettui venäläinen keltanokka Pjotr Kotšetkov, jonka tähänastinen ura kattaa vain kolme ottelua, joista kaksi aloittavana maalivahtina. Kotšetkov suoriutui haastavasta tilanteesta kirkkaasti puhtain paperein.

Nujakoinnin ohella ehdittiin pelatakin siinä määrin, että joukkueiden taito-osastot pääsivät näyttämään osaamistaan. Sebastian Aho avasi pudotuspelien maalitilinsä kahdella täysosumalla: Ensimmäinen (2–0) oli ohjuri Jaccob Slavinin siniviivavedosta ja toinen (3–0) tulinen one-timer. Ottelun lopussa hattutemppukin oli kahteen otteeseen vain senttien päässä, mutta kohti tyhjää verkkoa heitetty lätty lipui niukasti ohi maalin.

Hurricanesin sveitsiläistähti Nino Niederreiter onnistui maalinteossa niin ikään kahdesti, ja Tony DeAngelo pohjusti kolme Hurricanesin viidestä maalista. Illan neljästä ottelusta tämä oli ainoa, jossa ottelusarja ei tasoittunut.

Kaprizov oli myrkkyä Bluesille

Raanta ei ollut ainoa illan suomalaisvahti, jolle jäi illasta ikäviä muistoja. Ville Husso oli loistanut maalinsuulla St. Louis Bluesin ja Minnesota Wildin sarjan avauksessa nollaten isännät – tällä kertaa Wild teki kentällä mitä tahtoi.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 3–0, ja vaikka Wild nosti jalkaa kaasulta, ei Blues tahtonut päästä oikein millään peliin kiinni.

Ottelun sankarin viitan puki Kirill Kaprizov, joka latoi Wildin seurahistorian ensimmäisen hattutempun pudotuspeleissä. Hieman aiemmin oli Joel Eriksson Ek saanut Xcel Energy Centerin yleisön sysäämään päähineensä jäälle, mutta osuma hylättiin paitsiona. Kahden täysosuman lisäksi Eriksson Ek nappasi yhden syöttöpisteen.

Oilers kylvetti Kingsin

Tampa Bay Lightning näytti toipuneen ensimmäisen ottelun sokkihoidosta. Eritoten Victor Hedman päätti näyttää pelaamisen mallia, ja joukkue vastasi huutoon. Ruotsalainen viimeisteli ottelun avausmaalin ensimmäisen erän kalkkiviivoilla, ja oli tämän jälkeen mukana järjestämässä yhtä vailla kaikki Boltsin lisämaalit.

Maple Leafs heräsi taisteluun ottelun loppuminuuteilla, mutta käytännössä Lightningin johto ei ollut uhattuna.

Lightningin tavoin Edmonton Oilers oli tehnyt kotiläksynsä huolella. Los Angeles Kings oli yllättänyt vastustajansa sarja-avauksessa. Tällä kertaa Oilers ei jättänyt mitään sattuman varaan – tasapainoista ja kontrolloitua jääkiekkoa alusta loppuun.

Joukkueen kannalta hieno uutinen oli, että kuudella maalilla oli viisi eri tekijää – heidän joukossaan Jesse Puljujärvi, jolle ketjukaverit Connor McDavid ja Evander Kane petasivat loistopaikan kolmannen erän jälkipuolella.