Mikko Rantanen johti Avalanche-näytöstä, Šestjorkin lähenteli ennätystä

NHL / Aamuraportti
Avalanche hallitsi kotonaan. Myös Artturi Lehkonen pääsi tuulettamaan pudotuspeliosumaa.
Kuva © gettyimages
Colorado Avalanche ja Mikko Rantanen avasivat NHL-pudotuspelit vakuuttavasti. New Yorkissa se sijaan pelattiin pitkään ja hartaasti.

NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierros saatiin kokonaisuudessaan käyntiin viime yön neljällä ottelulla.

Läntisen konferenssin runkosarjan voittanut Colorado Avalanche oli kotiavauksessaan odotetun vahva. Denveriläisryhmä näytti Nashville Predatorsille kaapin paikan jo ottelun avauserässä, jonka Avalanche voitti tyrmäävästi 5−0 ja koko ottelun lopulta 7−2.

Avalanchen Mikko Rantanen oli voitto-ottelun hahmoja syöttämällä kolme Avalanche-osumaa ja tultuaan valituksi ottelun tähdistöön.

New Yorkissa tahkottiin pudotuspelikiekkoa koko rahan edestä paikallisen Rangersin ja Pittsburgh Penguinsin avauskamppailussa. Penguins vei lopulta voiton, kun Jevgeni Malkin päätti ottelun kolmannessa jatkoerässä.

Rangersin Igor Šestjorkin torjui ottelussa peräti 79 kertaa. Lukema on pudotuspelihistorian toiseksi suurin torjuntamäärä. Tilaston ykköspaikkaa pitää hallussaan Joonas Korpisalo 85 torjunnallaan kevään 2020 pudotuspeleistä.

Washington Capitals yllätti Florida Panthersin vierasjäällä lukemin 2−4. Lue tarkemmin ottelusta täältä.

Eräs lännen ennakkosuosikeista Calgary Flames ei sen sijaan antanut yllättää itseään, vaan se otti 1−0-kotivoiton Dallas Starsista. Elias Lindholm teki ottelun ainoan osuman avauserässä ylivoimalla ja tähtivahti Jacob Markström hoiti loput 16 torjunnallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle