NHL-aamuraportti: Panthersin voittokulku jatkuu − Predators menetti tärkeitä pisteitä

NHL / Aamuraportti
Lundell ja Barkov olivat tehokkaina Red Wingsiä vastaan.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa NHL:ssä. Nashville Predatorsin pudotuspelipaikan tavoittelu koki kolauksen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Suomalaiset johdattivat Panthers-lauman jo 10. perättäiseen voittoon − Huberdeau jäi ilman tehopisteitä

Runkosarjan voittoa tavoitteleva Florida Panthers nappasi jo kymmenennen peräkkäisen voiton kukistamalla Detroitissa Red Wingsin. Kaikki joukkueen neljä suomalaispelaajaa pääsivät tehopisteille, kun Panthersissa löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Anton Lundell osui kahdesti, joista jälkimmäinen syntyi alivoimalla suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin upeasta esityöstä. Barkov riisti kiekon Lucas Raymondilta keskialueella eikä Moritz Seider kyennyt pysäyttämään suomalaista. Lundell seurasi maanmiestään takaa ja viimeisteli hyökkäyksen saatuaan kiekon Barkovilta suoraan lapaansa.

Joukkueen tähtipelaaja Jonathan Huberdeau ei onnistunut jatkamaan pisteputkeaan. Näin ollen putki jäi 13 ottelun mittaiseksi, joissa hän keräsi tehot 11+13. Panthers on nyt kahden pisteen päässä runkosarjaa johtavasta Colorado Avalanchesta. Ylivoimapeli on maalitehtailusta huolimatta viime peleissä yskinyt, sillä edelliseen 14 ylivoimakertaan Panthers on onnistunut maalinteossa vain kerran.

Blues murskasi pudotuspelipaikkaa tavoittelevan Nashville Predatorsin

Yön toisessa useamman suomalaispelaajan ottelussa St. Louis Blues voitti Nashville Predatorsin suurinumeroisesti 8−3. Ottelun suurin onnistuja oli ruotsalaispuolustaja Calle Rosen, joka teki kaksi maalia sekä sai syöttöpisteen yhteen maaliin. 28-vuotias ruotsalainen oli viimeksi onnistunut maalinteossa NHL-kaukalossa reilut kolme vuotta sitten. Rosenin tavoin Jordan Kyrou ja Braden Schenn onnistuivat ohittamaan Predators maalivahdin kahteen kertaan.

Nashville Predatorsin suomalaispelaajat eivät kyenneet auttamaan joukkuettaan vahvaa Bluesia vastaan. Ottelun puolivälissä Juuse Saros vaihdettiin maalilta pois, kun hän oli päästänyt jo neljännen maalin 20 laukauksesta. Suomalaisvahti vaihdettiin edellisen kerran pois maalilta marraskuussa ja tämä oli vasta toinen kerta tällä kaudella. Mikael Granlundin teholukema jäi ottelussa kolme miinukselle.

Predators on vielä kuusi ottelua ennen runkosarjan loppua menossa pudotuspeleihin, mutta on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain viisi.

Wildin Kevin Fiala tehoili Sharksin nurin

Minnesota Wild varmisti paikkansa pudotuspeleissä voittamalla San Jose Sharksin jatkoajalla. Ottelun hahmona nähtiin Kevin Fiala, joka onnistui maalinteon lisäksi saalistamaan neljä syöttöpistettä. Sveitsiläishyökkääjän tehot 29+44=73 olisivat jo yhden kauden ennätys sveitsiläisistä ennen tätä kautta, mutta tällä kaudella myös Sharksin Timo Meier on onnistunut keräämään 73 tehopistettä ja Predators-puolustaja Roman Josi jopa 88.

Sharksin paidassa nähtiin tämän vuoden toisessa pelissään Santeri Hatakka. Suomalaispuolustajan ura näytti vielä marraskuussa olevan nousujohtoinen, mutta AHL-komennuksen jälkeen kaksi yksittäistä peliä NHL-kaukalossa eivät ole olleet vakuuttavia.

» Lähetä palautetta toimitukselle