NHL-aamuraportti: Cale Makarin upea yksilösuoritus yön kierroksen kohokohta – suomalaisille vain syöttöpisteitä

NHL / Aamuraportti
Cale Makarin huima yksilösuoritus toi Avalanchelle kaksi pistettä.
Kuva © Getty Images
Avalanche-puolustaja Cale Makarin jatkoaikamaali nousi yön NHL-kierroksen kohokohdaksi. Suomalaispelaajille merkittiin yön kierroksella syöttöpisteitä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Makarin jatkoaikamaali siivitti Avalanchen voittoon

Yön kierroksen upeimmasta suorituksesta vastasi Colorado Avalanche -puolustaja Cale Makar, joka ratkaisi ottelun Chicago Blackhawksia vastaan jatkoajalla. Makarin nopea suunnanmuutos sekoitti Blackhawks-puolustuksen, ja nuoren puolustajan laukaus painui verkon perukoille. Maali oli puolustajan kauden 14., ja hän on puolustajien pistepörssissä sijalla viisi.

Vierasjoukkue Avalanche karkasi avauserässä jo kahden maalin johtoon, mutta Blackhawks sai lopulta juonen päästä kiinni ja teki ottelun seuraavat kolme maalia. Erik Johnson tasoitti ottelun kolmannessa erässä ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.  

Suomalaisille syöttöpisteitä tärkeissä voitoissa

Suomalaispelaajat eivät juhlineet tehopisteillä yön kierroksella, mutta heidän joukkueensa taistelivat tärkeät voitot. Anton Lundellille ja Eetu Luostariselle merkittiin syöttöpisteet, kun Florida Panthers kaatoi kotonaan Calgary Flamesin lukemin 6–2. Erik Haulan edustama Boston Bruins voitti New Jersey Devilsin 5–3, ja suomalaiselle merkittiin myös yksi syöttöpiste. 

Yön kärkikamppailussa Nashville Predators nappasi arvokkaan 3–2-vierasvoiton Vegas Golden Knightsin kustannuksella. Mikael Granlund saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen, ja Juuse Saros torjui 41 kertaa.

Korpisalolla vaikea iltapuhde 

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning katkaisi kolmen ottelun tappioputken selvällä 7–2-voitolla Columbus Blue Jacketsista. Blue Jackets -vahti Joonas Korpisalolla oli vaikea ilta, ja suomalaisen torjuntaprosentti jäi vain niukasti yli 80 prosentin. Lightningin tehokkain pelaaja oli Ondrej Palat, jolle merkittiin kaksi maalia ja yksi syöttöpiste. 

» Lähetä palautetta toimitukselle