NHL-aamuraportti: Rangers sarjakärkeen voitolla yön ainoasta ottelusta – Mikko Koskinen kohelsi Oilers-maalilla

NHL / Aamuraportti
Mikko Koskiselle sattui ja tapahtui.
New York Rangers käytti maalipaikkansa Edmonton Oilersia tehokkaammin ja nousi sarjakärkeen 4–1-voitolla. Oilersin maalilla pelanneen Mikko Koskisen kohdalle sattui kommelluksia etenkin avauserässä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ottelun alku ei ollut Oilers-maalivahti Mikko Koskiselle paras mahdollinen. Vain 15 sekunnin pelin jälkeen Koskinen löi kiekon katsomoon jäähyn arvoisesti. Reilun viiden minuutin kohdalla Ryan Strome vei maalin takana kiekon Koskiselta ja siirsi sen maalin eteen Alexis Lafrenièrelle, joka pääsi viimeistelemään ottelun avausmaalin ohi myöhässä takaisin maalilleen kiirehtineen suomalaisvahdin. Koskinen kruunasi erän vielä komeaan sukellukseen aiemman tilanteen jäljiltä maalin sisään päätyneen Greg McKeggin tönäisystä.

Toisen erän alussa johtoon Lafrenière tarjoili kiekon b-pisteiden väliin Barclay Goodrowlle, joka ei erehtynyt, vaan vei Rangersin kahden maalin johtoon. Pirteästi pelannut Oilersin kolmosketju pääsi pisteille, kun Tyler Benson sai kiekon Kyle Turrisilta ja toimitti sen maalin eteen Ryan McLeodille, joka sai melko vapaasti ohjata 2–1-kavennuksen ohi Rangers-maalilla pelanneen Aleksandr Georgijevin.

Päätöserässä vierasjoukkue oli selkeästi niskan päällä, mutta maalinteon hoitivat isännät. Chris Kreiderin ohjaus Adam Foxin viivakutiin ja Oilers-pakki Tyson Barriesta omiin kimmonnut Stromen syöttöyritys viimeistelivät loppunumerot muotoon 4–1.

Rangers onnistui läpi ottelun pitämään Oilersin supertähdet Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin melko hyvin kurissa. Yksittäisiä paikkoja molemmat kuitenkin saivat luotua, ja myös Jesse Puljujärvi pääsi muutamaan otteeseen yrittämään McDavidin tarjoilusta, mutta maalit jäivät tällä kertaa haaveeksi. Oilers-tähtien nollaamisessa merkittävä rooli oli mainion ottelun pelanneella Georgijevilla, joka vei maalivahtien taiston selkeästi nimiinsä.