NHL-aamuraportti: Devilsin tappioputki meni poikki Sabresin kustannuksella, John Carlsonin tehoilta oli liikaa Predatorsille

NHL / Aamuraportti
John Carlson (vas.) ja Jevgeni Kuznetsov olivat valokeilassa yön kamppailussa.
Kuva © Getty Images
John Carlson kasasi neljä tehopinnaa Predatorsin kaadossa. Ukko-Pekka Luukkosen hurja iltapuhde jäi vaille palkintoa. Suomalaisille kertyi keko syöttöpinnoja, mutta sinivalkoisista ainoastaan Anton Lundell onnistui maalinteossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Washington Capitals pääsi Nashville Predatorsia vastaan kokeilemaan ylivoimalla peräti kuuteen kertaan, onnistumatta lainkaan. Näin ollen Aleksander Ovetškinin ylivoimamaalien ennätysjahti jatkuu ainakin seuraavaan pelipäivään. Tavallaan ironista on, että Capitalsin voittomaali syntyi alivoimalla, tekijänä Jevgeni Kuznetsov.

Capitalsin ja koko ottelun varsinainen ykkönen oli kuitenkin John Carlson, joka kaukalossa tuntui ehtivän joka paikkaan ja tekaisi urakoinnin myötä huipputehot 1+3.

Sitä mitä Carlson oli Capitalsille, oli Jack Hughes New Jersey Devilsille. Joukkueen tekeminen näytti tahmealta, ja ilman Hughesin johtaman ketjun energistä pelivirettä olisi voitto jäänyt haaveeksi. Hughes johti Devilsin arvokkaaseen vierasvoittoon, ja tähän päättyi joukkueen kuusi ottelua kestänyt tappioputki.

James van Riemsdyk oli puolestaan Philadelphia Flyersin sankari kahdella maalillaan, kun joukkue kairasi työlään jatkoaikavoiton Seattle Krakenista. Rasmus Ristolainen pohjusti maaleista toiseen.

Syöttöpinnoja ja torjuntatalkoita

Anton Lundell oli yön ainoa suomalainen maalintekijä, kun Florida Panthers taisteli voiton New York Rangersista. Lundellin maali syntyi reboundista ottelun toisen erän alussa. Ottelun muista suomalaisista Eetu Luostarinen ja Kaapo Kakko saalistivat syöttöpisteet.

Yön kenties komeimman yksittäisen suomalaissuorituksen esitti kuitenkin Eeli Tolvanen, jonka millintarkka lättysyöttö napsahti täydellisesti Luke Kuninin lapaan ja siitä maaliin. Mikael Granlund oli mukana rakentamassa Predatorsin tasoitusmaalia puolta minuuttia myöhemmin, mutta kuten todettu, voittoon asti suomalaisten panos ei ottelussa riittänyt.

Suomalaismaalivahdeista tulessa olivat Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen sekä Juuse Saros tuttuun tapaan Nashville Predatorsin vartijana. Kumpikin joutui melkoiseen kiekkohelteeseen, ja mainioista otteista huolimatta sekä puhveli- että petopaidat joutuivat toteamaan vastustajan paremmakseen.

Luukkosella kiekko tarttui kunnioitettavat 38 kertaa, ja Sarokselle kertyi 33 torjuntaa – niistä näyttävin oli huima venytys Kuznetsovin tuikkauksen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle