NHL-aamuraportti: Aktiivinen ja pirteä Golden Knights törmäsi Vasilevskiin

NHL / Aamuraportti
Ottelun luonne kiteytettynä. Golden Knights pyörittää peliä Lightningin alueella. Andrei Vasilevski (88) on valppaana.
Kuva © Getty Images
Yön ainoassa ottelussa Lightning kävi tekemässä tyylipuhtaan ryöstöretken Las Vegasissa. Golden Knights hyökkäsi hanakasti, mutta Andrei Vasilevski oli liian kova luu tänään. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Vegas Golden Knights oli kuskin paikalla alusta alkaen, ja ilman Andrei Vasilevskin huippuotteita olisi Tampa Bay Lightning ollut hätää kärsimässä moneen kertaan.
Maalinteon aloitti pelitapahtumien logiikan vastaisesti kuitenkin Lightning. Gabriel Fortier laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin ajassa 6.05.

Golden Knights jatkoi kärsivällisesti jauhamistaan, tosin tasoitukseen tarvittiin ylivoimaa. Kuvio pyöri näyttävästi, ja kun Lightning-nelikko oli saatu nippuun, tavoitti Max Paciorettyn syöttö Mark Stonen maalin edestä. Kiekko kimposi luistimesta, mutta maalin oikeuttavien sääntöjen puitteissa.

Toisen erän alussa Stonen viileä viimeistely voi Golden Knightsin ansaittuun johtoon.
Erä vanheni jälleen Golden Kngihtsin selkeässä komennossa. Hyökkäykset ja laukaukset seurasivat toistaan, eikä edes Vasilevski voinut ehtiä kaiken tielle.

Erän puolivälin tienoilla Nicholas Roy teki illan näyttävimmän yksilösuorituksen puikkelehtimalla kolmen Lightning-pelaajan välitse sektorille ja tarkka laukaus etukulmasta sisään.

Boltsin tasoitus syntyi suurin piirtein erän ensimmäisestä vaarallisesta tekopaikasta. Corey Perry pääsi kiekkoineen maalin taakse, tarjoili maalin eteen, ja Pierre-Edouard Bellemare sijoitti alakulmaan. Noin 40 sekuntia myöhemmin peli oli tasan – nopeasti rakennettu kuvio, Alex Killornin ohjuri maalin eteen, ja Anthony Cirelli tuikkasi irtokiekon häkkiin.

Kolmas erä oli vauhdikasta, joskin tehotonta kiekkoa. Kumpikin joukkue rakenteli oivallisesti, mutta loppusilaus puuttui. Parhaan paikan sai Chandler Stephenson läpiajosta, jonka Vasilevski epäsi varmasti.

Golden Knightsin paineistus tyrehtyi rangaistukseen, joka osoittautui kohtalokkaaksi. Ylivoimalla kukapa muukaan kuin Steven Stamkos iski Lightingin voittomaalin.

Ainakaan yrittämisen puutteesta ei Golden Knightsia voi tappiosta syyttää – Andrei Vasilevskia kylläkin. Venäläinen nappasi 38 vetoa, ja Lightning oli omissa paikoissaan huomattavasti tehokkaampi. Neljään maaliin se tarvitsi vain 19 laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle