NHL-aamuraportti: Stars kukisti Wildin kierroksen ainoassa ottelussa – suomalaiset vahvassa pelivireessä

NHL / Aamuraportti
Stars-leirissä riitti ilonaiheita viime yönä.
Lukuisten peruutusten jälkeen pystyttiin viime yönä pelaamaan vain yksi ottelu. Stars vei nimiinsä vauhdikkaat maalijuhlat Wildia vastaan. Miro Heiskanen kirjasi kaksi tehopinnaa, Roope Hintz kunnostautui jälleen maalinteossa, ja Esa Lindell viimeisteli kauden ensimmäisen täysosumansa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Peruutusten seurauksena yöllä pelattiin yksi ainoa ottelu Dallas Starsin ja Minnesota Wildin välillä. Luonteeltaan sähäkkä ottelu sai värikkään alun, kun Joe Pavelski avasi maalihanat tuikkaamalla kiekon häkkiin puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Pari minuuttia myöhemmin Stars iski jälleen. Esa Lindell toi alivoimalla kiekon alueelle ja päätti laukoa B-pisteeltä. Hieman epäonnistunut laukaus ei olut erityisen kova ja suuntautui päin Cam Talbotia, joka yllättyi tilanteessa täysin. 2–0 oli tosiasia, ja Lindellin maalitili kuluvan kauden osalta avattu.

Wild ja Talbot kokosivat rivinsä takaiskujen jälkeen. Ryan Hartman kavensi komean kuvion päätteeksi. Tasoituksesta lankeaa suuri ansio Nick Folignolle, jonka salakavala karvaus sai Radek Faksan sekoamaan pasmoissaan oman maalin takana. Foligno jatkoi maalin eteen porhaltaneelle Kevin Fialalle. 2–2.

Tyler Seguin palautti isäntien komennon vain minuuttia myöhemmin. Denis Gurjanov johti nopeaa kolmella kahta vastaan hyökkäystä, jättösyöttö Seguinille ja peli 3–2:en.

Avauserässä oli mätetty jo viisi maalia, ja vaikka ottelun intensiteetti säilyi korkeana toisessa erässä, keskittyivät joukkueet puolustamiseen. Maalinteossa onnistuivat pelaajat, joilta sitä oli kenties eniten odotettukin.

Toisen erän yhdeksännellä minuutilla Stars pelasi ylivoimaa, ja pakkopeli päättyi Roope Hintzin tuliseen rannelaukaukseen B-pisteeltä. Kirill Kaprizov kavensi pari minuuttia ennen taukoa. Venäläisen melko vaarattomalta vaikuttanut laukaus B-pisteeltä löysi tiensä Jake Oettingerin ohi.

Kolmannen erän alkajaisiksi oli jälleen Starsin vuoro onnistua. Gurjanov järjesti kiekon loistopaikkaan Jacob Petersenille, joka veti sydämensä kyllyydestä kiekon yläkulmaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Miro Heiskanen viimeisteli Michael Rafflin unelmasyötöstä. Raffl oli päässyt alueelle voitettuaan ensin Kaprizovin luistelukilpailussa.

Wild lähti hakemaan lisämaaleja kuudella pelaajalla jo seitsemän minuuttia ennen loppua, ja Fiala toi illan toisellaan Wildin jälleen kahden maalin päähän. Wild piti paineen Starsin päädyssä, mutta isäntien puolustus piti vastustajan poissa vaarallisista tekopaikoista. Lopullisen sinetin ottelulle löi Jamie Benn – 7–4 puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.