NHL-aamuraportti: Penguins haalii pisteitä vieraissa, Canucks voittoon komeassa trillerissä

NHL / Aamuraportti
Thatcher Demkon ja Canucksin hikinen iltapuhde palkittiin lopulta voitolla.
Canucks ja Jets tarjosivat nautittavaa kiekkoviihdettä. Penguins otti kolmannen vierasvoiton putkeen. Eeli Tolvanen ja Juuse Saros rakensivat Predatorsille voiton Devilsistä. Loui Erikssonin juhlaottelusta tuli valju elämys. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Kasperi Kapanen viimeisteli yhden Pittsburgh Penguinsin neljästä maalista tärkeässä vierasvoitossa Washington Capitalsista. Penguinsin kaksi viikkoa ja viisi ottelua kestänyt vieraskiertue päättyi näin kolmeen perättäiseen voittoon.

Colorado Avalanche on tällä kaudella tottunut sekä tekemään että päästämään maaleja. Tällä kertaa ottavana osapuolena oli Detroit Red Wings. Ottelun alku oli sinänsä tasainen tapahtumien suhteen, ja ero syntyi maalinsuulla.

Darcy Kuemper oli paria työtapaturmaa lukuun ottamatta itse varmuus, kun taas Thomas Greiss heitti pyyhkeen kehään jo seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun taakse oli mätetty jo kolme maalia.

Toisessa erässä Avalanche meni menojaan. Ladottuaan neljässä minuutissa kolme maalia ei isäntien tarvinnut enää taakseen katsella. Avalanchen kannalta mainiota on onnistumisen jakautuminen monelle pelaajalle. Ainoastaan Andre Burakovsky onnistui maalinteossa kahdesti.

Loui Erikssonilla vaisu juhlapeli

Florida Panthers kävi Glendalessa pilaamassa Loui Erikssonin juhlapelin. Tuhannen ottelu rajapyykin saavuttanut konkari oli alkuseremonioiden jälkeen varsin näkymätön, eikä ottelusta itsestäänkään kasvanut varsinaista klassikkoa. Matsin kaikki neljä maalia tehtiin ensimmäisessä erässä.

Nashville Predators toipui nopeasti New Jersey Devilsin tarjoamasta ensi-iskusta ja otti kuskin paikan lähes koko otteluksi. Devils heräsi taisteluun vieä kolmannessa erässä ja Jahor Šaranhovitš horjutti vielä Predatorsia kaventamalla 65 sekuntia ennen loppua, mutta petopaidat kesti loppurynnistyksen.

Yksi maalinteossa onnistuneista oli Eeli Tolvanen, ja Juuse Saros oli elementissään ottamalla nipun isoja koppeja pitkin ottelua.

Ukko-Pekka Luukkonen pelasi kauden toisen ottelunsa Buffalo Sabresin maalinsuulla. Hyvistä otteista huolimatta voitto jäi tällä kertaa ottamatta, sillä New York Rangers oli niukasti parempi maalein 2–1.

Canucks venyi voittoon jännitysnäytelmässä

Kierroksen viihdyttävintä kiekkoa tarjosivat Vancouver Canucks ja Winnipeg Jets. Ottelu oli kokonaisuudessaan avointa ja hyökkäävää ilotulitusta, ja kuudesta maalista huolimatta kamppailu oli ennen kaikkea maalivahtien Thatcher Demkon ja Eric Comrien kaksintaistelu.

Ottelun alkupuoliskon joukkueet tekivät maaleja vuoronperään, ja sitten tyrehtyivät maalihanat. Kolmas erä ja jatkoaika olivat vahvaa päädystä päätyyn kiekkoa, ja ottelu olisi voinut ratketa kummalle tahansa.

Mutta maalivahti pysyivät järkähtämättöminä voittomaalikilpailuun asti. Ainoa onnistuja Elias Pettersson pelasti täydet pisteet kotijoukkueelle.