NHL-aamuraportti: Sebastian Aho sooloili jatkoaikaosuman, kierroksella tehtiin myös australialaista NHL-historiaa

NHL / Aamuraportti
Sebastian Aho antoi kylmää kyytiä Flames-puolustukselle ja -maalivahti Jacob Markströmille.
Kuva © Getty Images
Sebastian Aho ja Eeli Tolvanen varastivat voitot joukkueilleen viime hetken maaleillaan, ja St. Louis Bluesin Nathan Walker teki australialaista kiekkohistoriaa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Sebastian Aho osui kahdesti

Sebastian Aho johti joukkojaan edestä ja vastasi Carolina Hurricanesin molemmista maaleista voitto-ottelussa Calgary Flamesiä vastaan. Jälkimmäinen maaleista osui maukkaaseen saumaan, sillä kyse oli ottelun ratkaisumaalista, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää vain 53 sekuntia.

Omalta alueeltaan asti vauhtia hakenut Aho kelasi itsensä täyteen vauhtiin ja rynnisti uhmakkaasti ohi Flames-puolustuksen lopulta viimeistellen rauhallisesti ottelun voittomaalin. Teuvo Teräväinen merkittiin puolestaan osumaan syöttäjäksi.

Erinomaisesti kautensa avanneen Flamesin vire on alkanut osoittaa hiipumisen merkkejä, sillä tappio oli sille jo kolmas perättäinen. Tappioputki on joukkueen tämän kauden pisin.

Tolvasen viime hetken ohjuri

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen venytti maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi viime hetken onnistumisellaan. Predatorsin ja New York Islandersin välinen ottelu näytti olevan jo menossa jatkoille 3–3-tilanteessa, mutta Tolvanen sai mailansa väliin Roman Josin laukaukseen ja ohjasi siten ottelun voitto-osuman, kun aikaa pelikellossa oli jäljellä enää 12 sekuntia.

Tolvasen voittomaalin myötä Islanders kärsi 12. tappionsa viimeiseen 13 otteluun. Saldoa voidaan pitää katastrofaalisena erityisesti joukkueelle, joka esiintyi vielä viime kaudella Itäisen konferenssin finaaleissa ja on vakiinnuttanut viime kausina paikkansa pudotuspelijoukkueena.

Fleury saalisti 500. voittonsa

Maalivahtiveteraani Marc-André Fleury torjui paitsi nollapelin myös uransa 500. voiton, kun Chicago Blackhawks kampitti Montreal Canadiensin 2–0. Ottelussa 30 kertaa torjuneesta Fleurystä tuli täten NHL-historian kolmas maalivahti, joka on yltänyt urallaan vastaaviin voittolukemiin. Aiemmat kaksi 500 voiton rajapyykin ylittänyttä ovat Martin Brodeur sekä Patrick Roy.

Ottelussa onnistumisen makuun pääsi myös Henrik Borgström, joka iski ottelun toisen maalin. 17 ottelua uudessa seurassaan tahkonneelle suomalaiselle osuma oli kauden toinen.

Kiekkokuriositeetti: ensimmäinen australialaisen taituroima hattutemppu

Iso-Britanniassa syntynyt mutta Australiassa kasvanut ja maata edustava Nathan Walker on ensimmäinen NHL:ään varattu australialainen, ja pioneerityö jatkuu, sillä nyt hän on myös ensimmäinen australialainen hattutempun tekijä.

St. Louis Blues nosti 27-vuotiaan hyökkääjän AHL:stä NHL-kokoonpanoon juuri ennen Detroit Red Wings -ottelua, ja Walker kiitti vastuusta tuplaamalla uransa maalisaldon. NHL-ottelu oli australialaisen ensimmäinen tällä kaudella ja kaikkiaankin vasta 26:s. Näistä otteluista koossa on nyt kahdeksan tehopistettä (6+2).

Bluesin suomalaispakki Niko Mikkola osallistui Red Wingsin kaatoon merkkauttamalla kaksi tehopistettä, joista ensimmäisen Walkerin toiseen osumaan.

Wild peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa

Läntisen konferenssin ja koko liigan kärkeen kiilanneella Minnesota Wildillä luistaa, sillä San Jose Sharksin kaadettuaan joukkue venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi. Ottelun sankarina kunnostautui erityisesti kaksi maalia iskenyt Wild-hyökkääjä Jordan Greenway.

Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen oli ottelussa lepovuorossa, ja voiton saalistikin kelpo torjuntavireeseen vertynyt Cam Talbot, jolle voitto oli jo kauden 15:s.

» Lähetä palautetta toimitukselle