NHL-aamuraportti: Justus Annusella vaivalloinen mutta voitokas debyytti, Hintz ja Lammikko onnistuivat maalinteossa

NHL / Aamuraportti
Cale Makar on tottunut viimeistelemään tehokkaasti. Ruuti oli Philadelphiassa kuivaa muillakin.
Kuva © Getty Images
Justus Annunen torjui hurjassa pyörityksessä voiton ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Juho Lammikko teki ensimmäisen maalinsa Canucks-paidassa. Jake Guentzel jatkaa pisteiden kasaamista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Justus Annunen aloitti ensimmäistä kerta maalinsuulla Colorado Avalanchen vierasottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Avoin ja hyökkäysvetoinen pelitapa oli haastava kummallekin maalivahdille – voitosta huolimatta Annunen joutui kaivamaan kiekon maalistaan viidesti.

Avalanche oli potkun pari edellä koko ajan, ja enimmän osa ottelusta 2−3-maalin etumatkalla, ja kenties selkeähkö johtoasema teki puolustuspelaamisesta huolimatonta. Jo avauserässä joukkueet latoivat kuusi maalia, ja koko ottelussa tuli lopulta tusina täyteen. Torjuntoja Annuselle kertyi 27 ja myös syöttöpiste Cale Makarin 4–1-maaliin.

Maali oli Makarin yhdestoista tällä kaudella, ja sillä irtoaa Avalanchen sisäisen maalipörssin ykkössija – harvinainen tilastonoteeraus puolustajalle. Mikko Rantasen yön saldo oli kaksi syöttöpinnaa. Ainakin Avalanche voi olla tyytyväinen materiaalinsa leveyteen – vain neljä pelaajaa jäi vaille tehopinnoja.

Lammikolle ensimmäinen Canucks-maali

Roope Hintz jatkoi maalitehtailuaan kiskaisemalla maalin edestä Dallas Starsin ensimmäisen maalin Arizona Coyotesin verkkoon. Ottelu oli varsin tasaväkinen ja ympäripyöreä kahden erän ajan, mutta kolmannessa periodissa oli Starsilla selvästi enemmän virtaa tallella, ja lopullisesti ottelu ratkesi Jamie Bennin kahteen nopeaan maaliin erän jälkipuoliskolla.

Juho Lammikko puolestaan avasi maalitilinsä Vancouver Canucksin palveluksessa. Tilannetta edelsi Rasmus Kuparin karkea virhe. Hätäinen ratkaisu paineen alla ja maalin eteen vaaravyöhykkeelle päätynyt löysä avaus löysi tiensä suoraan Lammikon lapaan.

Canucks voitti lopulta 4–0 Thatcher Demkon torjuessa kierroksen ainoan nollapelin. Tämä oli samalla valmentajaa vaihtaneen Canucksin ensimmäinen voitto uudessa komennossa.

Pittsburgh Penguinsin Jake Guentzel on pelaamassa itseään tämän hetken kuumimpien pelaajien joukkoon. Perjantaista hattutemppua seurasi tänään 2+1-tehoilu Seattle Krakenia vastaan. Guentzel on kerännyt pisteitä 13 ottelussa perätysten, ja tänä aikana ovat syntyneet tehot 10+7.

» Lähetä palautetta toimitukselle