NHL-aamuraportti: Blake Wheeler sai tonnin täyteen, Lightning syvensi Flyersin ahdinkoa

NHL / Aamuraportti
Blake Wheelerin saalis kovaotteisessa juhlaottelussa oli kaksi syöttöpinnaa.
Flyersin ja Islandersin alakulo jatkuu. Blake Wheeler oli tehopäällä tuhannennessa NHL-ottelussaan, josta kehkeytyi värikäs tapahtuma. Rasmus Kupari avasi maalihanat Kingsin makeassa vierasvoitossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Philadelphia Flyers jäi kotonaan auttamattomasti Tampa Bay Lightningin jyrän alle. Avauserässä Ryan McDonagh ja Corey Perry tekivät maalin minuutin välein, ja toisen erän alkupuolella tilanne oli jo 5–0. Ottelu oli käytännössä ratkennut.

Perry oli ainoa, joka onnistui maalinteossa, mutta hänen lisäkseen kolme muuta Lightning-pelaajaa kirjasi kolme tehopinnaa. Flyers on hävinnyt kahdeksan ottelua putkeen.

Sarjan toinen murheenkryyni New York Islanders ei myöskään päässyt pakoon tappioiden tieltä. Long Islandin ylpeys on rypenyt tappioiden alhossa jo kuukauden päivät, ja joukkuetta tuskin lohduttaa edes Chicaco Blackhawksilta raavittu sarjapiste, jonka Noah Dobson pelasti neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Columbus Blue Jackets puolestaan katkaisi tappioputkensa kaatamalla San Jose Sharksin viihdyttävässä ottelussa maalein 6-4. Lukemat rimmaavat ottelun kuvan kanssa. Kamppailu oli kokonaisuudessaan näyttävän hyökkäyspelin juhlaa.

Blake Wheelerin juhlaottelussa nähtiin maaleja ja mätkintää

Winnipegissä heiluivat maaliverkon ohella nyrkit Jetsin ja Toronto Maple Leafsin jäsentenvälisessä. Koiruudet alkoivat jo alkuvaiheessa, ja vaikka kummallekin joukkueelle tuomittiin kahdeksan kaksiminuuttista ynnä Wayne Simmondsin kymppi sekä Brenden Dillonin ja Kyle Cliffordin nyrkkihippavitonen, olisi rangaistavaa ollut huomattavasti enemmän.

Maple Leafs kärsi selvästi enemmän jäähyjen sekoittamasta peluutuksesta, ja toisen erän alussa Jets paineli 5–1-johtoon. Maple Leafs pääsi vielä kaventamaan kahden maalin päähän, mutta lopullisen naulan arkkuun löi Mark Scheifele kolmannen erän puolivälissä.

Kaksi syöttöpinnaa uransa 1000:ssa ottelussa kirjannut Blake Wheeler olisi varmasti toivonut juhlaottelunsa olleen hieman siistimpi.

McDavidin moka mursi Oilersin

Rasmus Kupari iski kauden kolmannen maalinsa, kun Los Angeles Kings kävi ryöstöretkellä Edmontonissa. Kupari ohjasi Trevor Mooren loistopassin maalin kulmalta sisään kahden minuutin pelin jälkeen. Ottelu eteni pääosin Kingsin komennossa, mutta Mikko Koskinen piti torjunnoillaan Oilersin mukana voittotaistelussa.

Lukemat säilyivät tasaväkisinä (2–1) aina kolmannen erän jälkipuolelle asti, kunnes koitti kierroksen kenties dramaattisin hetki. Harvoin railakkaisiin otteisiin syyllistyvä Connor McDavid taklasi Drew Doughtyn päin laitaan, ja komennettiin suihkuun. Pitkän ylivoiman aikana ottelu repesi. Kings mätti kolme maalia ja seilasi selkeään 5–1-voittoon.