NHL-aamuraportti: Hurricanesin suomalaisnyrkki tehoili Sabresin kumoon, Jake Guentzelin maalivire oli myrkkyä Canucksille

NHL / Aamuraportti
Jake Guentzel mätti uransa neljännen hattutempun.
Kuva © Getty Images
Teuvo Teräväinen onnistui maalinteossa kahdesti, ja Sebastian Aho kasasi kolme syöttöpinnaa Hurricanesin nujertaessa Sabresin. Jake Guentzel kaatoi hattutempullaan Canucksin. Justus Annunen pelasi ensimmäiset NHL-minuuttinsa. Tasaväkisellä kierroksella yhdeksästä ottelusta kuusi ratkesi jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tasaisen kierroksen epätasaväkisin ottelu pelattiin Raleigh'ssa Carolina Hurricanesin ja Buffalo Sabresin välillä. Teuvo Teräväinen ja Martin Necas veivät isännät avauserässä 2–0-johtoon, eikä myrskypaitojen tarvinnut enää taakseen katsella – ei silloinkaan kun Henri Jokiharju pääsi kaventamaan ensimmäisen erän lopulla.

Toisessa erässä kummallekin joukkueelle siunaantui nippu laatupaikkoja, ja silloin paljastui tasoero: Sabresilla ei ollut riveissään samanlaisia käsiä kuin Hurricanesilla, joka viimeisteli tehokkaasti kolmeen otteeseen ja meni menojaan.

Teuvo Teräväinen teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin Sebastian Ahon tarjoillessa kome syöttöpinnaa. Hurricanesin maalilla Antti Raanta epäsi 32 Sabresin yritystä.

Predatorsin suomalaisille maali, syöttö ja voittopeli maalilla

Myös Juuse Saros pelasi voitokkaasti, jos kohta Nashville Predatorsin tie voittoon oli huomattavasti vaivalloisempi kuin Hurricanesilla. Divisioonan häntäpäähän jumiutunut Montreal Canadiens tarjosi odottamattoman kovan vastuksen ja taisteli itselleen sarjapisteen.

Sarokselle ottelu oli haasteellinen – Canadiens pääsi yllättämään melko viileäksi jääneen suomalaisen kolmesti, ja torjuntoja kertyi melko vaatimattomat 20. Ankarasti kritisoitu Eeli Tolvanen pääsi pitkästä aikaa maalin makuun, ja jatkoajalla kaksikko Mikael GranlundFilip Forsberg toimi ratkaisijana ties monettako kertaa tällä kaudella.

Guentzelin maalivire oli liikaa Canucksille

Vancovuerissa Jake Guentzel johti Pittsburgh Penguinsin komeaan vierasvoittoon latomalla hattutempun Thatcher Demkon taakse. Penguins oli hallinnut ottelun ensimmäistä erää, ja oli vain ajan kysymys, milloin ropina alkaisi.

Guentzelin kaikki maalit syntyivät ottelun toisessa erässä, ja ehtipä mies vielä tarjoilemaan Sidney Crosbyn 1–4-osuman päätöserän puolivälissä.

Columbus Blue Jacketsin kaatoon osallistuneesta Aleksander Ovetškinista tuli toinen pelaaja tällä kaudella, joka on saavuttanut 20 maalin rajapyykin (ensimmäinen oli Leon Draisaitl) ja nosti samalla uransa maalimäärän lukemaan 750.

Justus Annuselle ensimmäiset peliminuutit

Viime aikoina erikoisen ailahtelevasti pelannut Colorado Avalanche joutui Ottawassa suuriin vaikeuksiin – jopa siinä määrin suuriin, että se joutui luovuttamaan sarjapisteen selkeänä altavastaajana otteluun lähteneelle Senatorsille.

Tehottomuudesta kärsinyt Tim Stützle onnistui toisessa erässä maalinteossa kahdesti vieden Senatorsin kolmen maalin karkuun. Ilman Alex Newhookin nopeaa kavennusta olisi ottelu todennäköisesti rakennut jo varsinaisella peliajalla.

Avalanchen maalilla aloittanut Jonas Johansson pelasi epävarmasti päästäen neljä maalia 15 laukauksesta, ja vaihdettiin 4–2-tilanteessa Justus Annuseen. Annunen torjui ensimmäisessä NHL-ottelussaan 17 kertaa ja päästi kaksi maalia.

Avalanchen raivasi tiensä tasoihin ja jatkoille mentiin. Päivä oli kuitenkin Senatorsin: Alle minuutissa iski Brady Tkachuk, ja täydet sarjapisteet jäivät Ottawaan.

Avalanchen tappiosta huolimatta on huomionarvoista Nathan MacKinnonin pelivire. Sairauslomalta paluunsa jälkeen on MacKinnon koonnut kolmessa ottelussa kuusi syöttöpinnaa – maaleja on tältä kaudelta toistaiseksi vain yksi.

Islandersin tuska jatkuu

Minnesota Wild oli vähällä hukata pelinsä Toronto Maple Leafsia vastaan. Wild ehti 3–0-johtoon, kunnes Jason Spezza päätti ottaa joukkueensa selkään. Spezza oli mukana Maple Leafsin jokaisessa maalissa (2+1) ja pelasti lehtipaidoille sarjapisteen.

Voittomaalikilpailussa Wild oli etevämpi, ja joukkue jatkaa kuuden voiton putkessa.
Omanlaisensa putki on meneillään myös Long Islandilla. New York Islanders kärsi kymmenennen peräkkäisen tappionsa, vaikka saikin sentään lohdutukseksi sarjapisteen jatkoaikatappiosta Detroit Red Wingsille. Kaksi vahvaa kautta pelannut Islanders on totisesti romahtanut tänä syksynä.

» Lähetä palautetta toimitukselle