NHL-aamuraportti: Mark Scheifelen kuiva kausi päättyi hattutemppuun, Rangersin venäläisvahdit torjuivat yhteisen nollapelin

NHL / Aamuraportti
Jets jyräsi voittoon Mark Scheifelen (55) maaleilla.
Mark Scheifelen maalittomuuden suma purkautui kolmen maalin voimalla. Rangersin Igor Šestjorkin torjui nollan ja loukkaantui. Ducks ja Flames tarjosivat loistavaa kiekkoviihdettä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Winnipeg Jetsin ja New Jersey Devilsin välinen ottelu oli varsinaista ilotulitusta alusta loppuun. Jets näytti karkaavan vastaansanomattomaan voittoon heti kättelyssä, kun joukkue iski avauserässä kuuden minuutin jaksolla kolme maalia perätysten. Devils kuitenkin pääsi peliin mukaan ja hetkellisesti jopa niskan päälle.

Mutta ottelun jälkipuolella oli kentällä vain yksi joukkue. Jets teki mitä tahtoi, ja Devils jäi täysin isäntien armoille. Vaikeaa kautta pelaava Mark Scheifele maalasi hattutempun – ennen tätä ottelua oli tältä syksyltä koossa vain kaksi täysosumaa. Lisäksi Scheifele oli alustamassa Josh Morrisseyn voittomaalia.

Kristian Vesalainen iski avauserässä kauden toisen maalinsa saatuaan Paul Stastnyn nappisyötön maalin eteen. Janne Kuokkasen saalis oli yksi syöttöpinna.

Myös Seattlessa suomalaiset pääsivät pisteiden makuun – Krakenin Joonas Donskoi ja Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi kirjasivat kumpikin 0+1. Toisen erän lopulla alakynteen jäänyt Oilers hyökkäsi ehtimiseen, mutta Kraken jaksoi puolustaa tärkeän voiton.

Arizona Coyotesilla oli ankea koti-ilta. Vegas Golden Knights ei jättänyt aavikkojoukkueiden kohtaamisessa isännille mitään mahdollisuuksia, ja taululla näkyvät lukemat 1–7 eivät liioittele lainkaan. Golden Knightsilla onnistumisia tapahtui koko materiaalin leveydeltä – vain neljä pelaajaa jäi vaille tehopinnoja.

Šestjorkinin loistoilta päättyi katkerasti loukkaantumiseen

Ryan Stromen ainokainen riitti New York Rangersille voittoon San Jose Sharksista. Rangersille huolenaiheita tuotti loistavasti koko syksyn pelanneen Igor Šestjorkinin loukkaantuminen kolmannessa erässä. Rangersin päävalmentajan Gerard Gallentin mukaan venäläisen vamma ei ole vakava, mutta sen tarkka laatu ei ollut vielä selvillä.

Aleksandar Georgijev hoiti ottelun virheettömästi loppuun, ja näin Rangersin venäläistandem suoritti harvinaislaatuisen yhteisen nollapelin.

Kierroksen tasokkainta jääkiekkoa pelattiin Anaheimissa. Ducks isännöi Calgary Flamesia, ja kahden vahvasti kauden aloittaneen joukkueen kohtaaminen oli komeaa katsottavaa – viihdyttävää ja taktisesti kiehtovaa peliä sekä vahvoja suorituksia niin kentällä kuin maalinsuullakin.

Hieno ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, ja ratkaisevan osuman viimeisteli Matthew Tkachuk maalilla a la Peter Forsberg 1994.