NHL-aamuraportti: Maple Leafs tyrmäsi Avalanchen – Auston Matthews mätti uransa neljännen hattutempun

NHL / Aamuraportti
Alexander Kerfootilla ja Auston Matthewsilla riitti ilonaiheita yön kierroksella.
Kuva © Getty Images
Auston Matthews johti Avalanchen murskajaisia kolmen maalin voimin. Connor McDavid vietti neljän tehopinnan iltaa Penguinsin kaadossa. Kaapo Kakko jatkoi pistetehtailuaan, ja Las Vegasissa nähtiin näyttävät maalijuhlat. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat

Toronto Maple Leafs järjesti Colorado Avalanchelle täyden kylvetyksen. Ottelu eteni alusta asti isäntien tahdissa, ja vaikka Avalanche mitenkuten toipui avauserän kolmesta takaiskusta, ei sillä ollut tosiasiassa mitään sanaa voittotaisteluun.

Avalachen vaikeudet kulminoituivat epävarmasti esiintyneeseen Jonas Johanssoniin, joka joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa kahdeksaan kertaan – pari tilannetta olivat selkeästi torjuttavissa.

Alkukaudesta odotettua vaatimattomammin tuloksin kiekkoillut Auston Matthews sai nyt huippuonnistumisen tililleen. Matthews johti maalikekkereitä latomalla hattutempun, Michael Buntingin vastatessa tarjoilusta. Vastapuolella Nathan MacKinnon palasi jäille ainakin henkilökohtaisella tasolla mainioin tuloksin (0+2). Tuskin hänkään ottelusta millään muotoa nautti.

Vancouver Canucks tyytyi hieman vaatimattomampaan esitykseen, vaikka saikin kiekon Ottawa Senatorsin maaliin kuudesti. Niistä neljä alusti Quinn Hughes, ja jokaisella maalilla oli eri tekijä.

Kakolle satelee pisteitä

Seattle Krakenin peli näyttää löytäneen uomansa. Tiistaisen erinomaisen Sabres-voiton jälkeen joukkue jatkoi pirteästi astetta kovemman haasteen edessä Detroit Red Wingsin vieraana.

Red Wings oli parempi voittomaalikilpailussa, mutta yhtä kaikki Krakenin pelin yleisilme oli aktiivinen ja varma. Joonas Donskoin saalis oli yksi syöttöpiste sekä röyhkeä onnistuminen voittomaalikilpailussa.

Suomalaisittain toinen ilonaihe oli Kaapo Kakon vahva pelaaminen ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä New York Rangersin otettua 4–1-voiton Philadelphia Flyersista. Syksyn ajan varjoissa viipyillyt suomalainen on nyt kerännyt viimeisestä seitsemästä ottelusta kahdeksan tehopinnaa ja saanut koko ajan lisää vastuuta kentällä.

Samassa ottelussa Kakon seuratoveri Mika Zibanejad saavutti 300 tehopisteen rajapyykin.

McDavidin tehoilu ja Koskisen torjunnat olivat Oilersin avaimet voittoon

Edmontoissa vieraillut Pittsburgh Penguins loi paikat ja pyöritti peliä, mutta viimeistely ontui, ja maalinsuulla Mikko Koskinen oli itse varmuus 32 torjunnallaan.

Päätöserään lähdettiin 2–2-tilanteesta, mutta Oilers karkasi jo periodin alkupuolella tavoittamattomiin Kailer Yamamoton ja Evan Bouchardin maaleilla. Lopullisen niitin pari minuuttia ennen loppua iski Connor McDavid, joka ehti aiemmin pohjustaa kolme Oilersin maaleista.

Jesse Puljujärvi nappasi syöttöpinnan McDavidin maaliin, ja Oilers-paidassa debytoinut Markus Niemeläinen kirjasi kymmenisen minuuttia peliaikaa ja tulokseksi jäi tehotilastoon yksi aste pakkasta.

Las Vegasissa Golden Knights ja Anahem Ducks intoutuivat varsinaisiin maalijuhliin, vaikka joukkueita ei varsinaisina iloisen ja hyökkäysvetoisen jääkiekkoilun apostoleina tunnetakaan.

Hitaan alun jälkeen Troy Terry avasi hanat toisen erän viidennellä minuutilla, ja sitten joku unohti sulkea ne. Joukkueet mättivät maaleja miltei tasatahtia – tosin Ducks ei luovuttanut johtoasemaansa missään vaiheessa.

Isac Lundeströmin 6–4-alivoimaosuma 64 sekuntia ennen loppua oli ratkaiseva – Reilly Smith ehti vielä kaventaa, mutta aivan liian myöhään.

Vaikka ottelussa nähtiin siis 11 täysosumaa, ei kukaan pelaajista onnistunut maalinteossa kahdesti. Ducksin Sonny Milano oli ottelun tehohirmu kolmella syöttöpinnallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle