NHL-aamuraportti: Hattutempun mättänyt Roope Hintz ja Filip Forsbergille neljä maalia syöttänyt Mikael Granlund loistivat yön suomalaistähtinä

NHL / Aamuraportti
Ruotsin lahja maailman viiksitaiteelle, mutta kyllä pelikin kulkee: Filip Forsberg (9) sai nauttia Mikael Granlundin (64) tarjoilusta neljän täysosuman verran.
Roope Hintz jatkoi maalitehtailuaan iskemällä kiekon kolmesti Hurricanesin verkkoon. Filip Forsberg pisti vielä yhden paremmaksi, ja Mikael Granlund tarjosi syötön ruotsalaisen jokaiseen maaliin. Samaisessa ottelussa Juuse Saros torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Panthers ja Kings järjestivät huimat loppukiritaistelut. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Roope Hintz latoi hattutempun Carolina Hurricanesin verkkoon Dallas Starsin selkeässä mutta työläässä 4–1-kotivoitossa. Hintz aloitti maalitehtailun jo ottelun toisella minuutilla ja sai lopulta hatun täyteen kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Ratkaisevan syötön tarjosi Miro Heiskanen. Hurricanesin ainokaisen vimeisteli Jesperi Kotkaniemi.

Hintz on todella saanut ketsuppipullon vuotamaan valtoimenaan. 11 ottelun kuivan kauden jälkeen on suomalainen mättänyt kymmenen maalia viimeisessä yhdeksässä ottelussa. Tällä hetkellä Hintzillä on meneillään viiden ottelun maaliputki, ja tänään tehty hattutemppu oli suomalaiselle uran ensimmäinen laatuaan.

Starsin toinen sankari oli tehot 1+2 kerännyt Joe Pavelski sekä 500. ottelunsa pelannut Braden Holtby. Holtby torjui juhlaottelussa 39 kertaa, ja ottelun lopulla historiasta mittaa ottava koppari tarjosi hetken, jonka on nähtävä itse:

Forsberg ja Granlund 4x4

Nashvillessä kotiyleisö pääsi nauttimaan Filip Forsbergin ja Mikael Granlundin maagisesta yhteistyöstä. Granlund oli mukana alustamassa Forsbergin jokaista neljää maalia, kun Predators nujersi vaisun Columbus Blue Jacketsin tylysti 6–0. Syöttökimara nosti Granlundin kertaheitolla sarjan syöttöpörssin kakkospaikalle, edellään ainoastaan Connor McDavid.

Juuse Saros torjui kauden ensimmäisessä nollapelissään 27 kertaa. Vastapäässä Elvis Merzļikins kadotti pelihuumorinsa kolmannen takaiskun jälkeen ensimmäisen erän puolivälissä, ja Joonas Korpisalo teki mitä tehtävissä enää oli, mutta joutui antautumaan kolme kertaa itsekin.

Panthers nousi sillasta – Kingsin kiri jäi sinettiä vaille täyttymystä

Miamissa näytti siltä kuin Washington Capitals saisi viimein horjutettua Florida Panthersia näiden kotikaukalossa. Kolmanteen erään tultaessa Capitals johti 1–4, ja sillä oli ottelu kontrollissa.

Päätösperiodilla Panthers pisti kaiken likoon. Se vyörytti hyökkäyksiä hengästyttävällä temmolla kohti Ilja Samsonovin maalia, ja tulostakin syntyi. Ryan Lomberg kavensi ja hetkistä myöhemmin tarjosi vapauttavan syötön Eetu Luostarisen läpiajomaaliin alivoimalla.

Capitals meni kipsiin, eikä Samsonov juuri saanut apuja puolustajiltaan. Pelkästään kolmannessa erässä venäläinen otti kiinni 23 laukausta, mutta sekään ei ollut tarpeeksi. Sam Bennett ohjasi Aaron Ebkladin vedon häkkiin, ja vain 15 sekuntia ennen loppua Sam Reinhart löi voittomaalin.

Los Angelesissä nähtiin liki samankaltainen tilanne: Anaheim Ducks johti ja hallitsi enimmän osan ottelua, kunnes kolmannessa erässä rupesi Kingsillä osumaan. Adrian Kempe, Alex Iafallo ja Dustin Brown johtivat takaa-ajoa, ja viisi minuuttia ennen loppua oli Ducksin kolmen maalin johtoasema enää muisto vain. Lopulta Kingsin iltasatu ei saanut hollywoodilaista loppua, sillä voittomaalikilpailussa Kevin Shattenkirk ratkaisi täydet pisteet Ducksille.

St. Louis Bluesin suoritus ei ollut ihan yhtä dramaattinen kuin edellämainituilla. Tampa Bay Lightning paineli avauserässä alle neljässä minuutissa 3–0-johtoon, ja varsinkin Jordan Binnigntonin hörppäisy Erik Černákin melko vaarattomasta heitosta olisi saanut useimmat maalivahdit lyömään räpylän ja kilven tiskiin.

Binnington kuitenkin kokosi itsensä loistavasti, ja oli yksi Bluesin ratkaisevista pelaajista kärsivällisessä takaa-ajokamppailussa. Isännät kuroi lopulta tasoihin ottelun edetessä, ja voittomaalikilpailussa Ryan O'Reilly pelasti pisteet kotiin.