NHL-aamuraportti: Ovetškinille hattutemppu, Hurricanesin suomalaiset pirteällä pelipäällä

NHL / Aamuraportti
Tämä porukka on tottunut juhlimaan numeron kasin maaleja.
Aleksandr Ovetškin täräytti uransa 28. hattutempun. Joe Pavelski ylti 400 maalin rajapyykkiin. Sebastian Aho ja Jesperi Kotkaniemi tehoilivat Flyersin kaadossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat

Carolina Hurricanesin suomalaiset olivat vahvassa vedossa myrskypaitojen hakiessa pisteet Philadelphiasta pirteän ja raikkaan peliesityksen jälkeen.

Sebastian Aho onnistui maalinteossa kahdesti: Kumpikin täysosuma oli erinomaisen tarkka veto yläkulmaan. Rasmus Ristolainen viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa, ja tulinen lämäri vei Flyersin toisen erän alussa 3–2-johtoon. Tämä jäikin isäntien viimeiseksi ilonaiheeksi ottelussa. Jesper Fast tasoitti pian, ja erän kuudennella minuutilla Jesperi Kotkaniemi ohjasi kiekon maaliin upean syöttökuvion päätteeksi. 4–3 jäi ottelun voittomaaliksi.

Ankaran kritiikin kohteeksi viime aikoina joutunut Kotkaniemi antoi ainoan oikean vastauksen arvostelulle kirjaamalla tehot 1+1.

Aleksandr Ovetškinin 28 hattua

Aleksandr Ovetškin mätti yön ottelussa Florida Panthersia vastaan uransa 28. hattutempun, mikä oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa kuudennelle sijalle. Tulitukea antoivat Tom Wilson (1+2) sekä Jevgeni Kuznetsov (0+3). Washington Capitals kaatoi vahvaa syksyä pelanneen Panthersin 4–3.

Lisää merkkipaaluja saavutettiin Dallasissa, jossa Stars katkaisi Colorado Avalanchen kuuden ottelun voittoputken. Viime aikoina vahvasti esiintyneen Starsin sankari numero yksi oli Joe Pavelski, jonka kahdesta maalista jälkimmäinen oli miehen uran 400:s NHL-kihautus.

Wild sammutti Jetsin

Kierroksen tylyimmästä tarjoilusta vastasi Minnesota Wild. Ottelu Winnipeg Jetsiä vastaan oli luonteeltaan tasaväkinen, mutta maalinteossa Wild oli kyvykkäämpi, ja toistuvat takaiskut nakersivat vähitellen vierailijoiden pelihuumoria.

Tilanne ottelun puolivälissä oli jo 5–0, ja ainoan maalinsa Jets teki, kun ottelu jo kauan sitten ratkennut.

Ottelun hahmoja olivat neljä tehopinnaa kasannut Kirill Kaprizov sekä kahdesti maalannut Mats Zuccarello, jonka loukkaantuminen kolmannessa erässä säikäytti hieman, mutta Dean Evasonin mukaan norjalaisen pitäisi olla pelikunnossa seuraavassa ottelussa.

Vasilevski ja Merzļikins maalivahtipelaamisen eliittiä

Andrei Vasilevski torjui uransa 200. voiton ja toisen nollapelinsä perätysten Tampa Bay Lightningin kaataessa varsin hengettömästi esiintyneen Seattle Krakenin 3–0.

Anaheimissa Ottawa Senatorsin nollanneen Anthony Stolarzin meriitit eivät ainakaan vielä ole yhtä spektaakkelimaiset – nollapeli oli uran neljäs.

Long Islandilla Tristan Jarry ehti kiekon eteen 25 kertaa, ja Kasperi Kapasen rannelaukaus toisessa erässä riitti voittoon. Pittsburgh Penguins jatkaa viiden ottelu voittoputkessa, kun taas New York Islandersin edellisestä voitosta on jo yhdeksän matsia aikaa.

Kenties myös Elvis Merzļikins olisi ansainnut pelata nollan. Latvialainen epäsi 39 Vancouver Canucksin yritystä ja joutui antautumaan kahdesti, mutta Columbus Blue Jackets ylti kuitenkin voittoon.