NHL-aamuraportti: Avalanche kukisti Senatorsin maalintekotalkoissa, suomalaisille kertyi onnistumisia maalinteossa ja niiden torjumisessa

NHL / Aamuraportti
Tusina täyteen. Avalanchen ja Senatorsin jäsentenvälisessä päästiin juhlistamaan maaleja vähän joka välissä.
Kuva © Getty Images
Avalanche ja Senators intoutuivat mättämään maaleja. Zach Sanfordin hattutemppukaan ei riittänyt Senatorsille 12 maalin ilottelussa. Toisaalla Niko Mikkola sai kauden maalitilinsä auki. Mikael Granlund ja Juuse Saros olivat näkyvästi rakentamassa Predatorsin voittoa vahvasti pelanneesta Ducksista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Denverissä Ottawa Senators päätti haastaa nimekkään vastustajansa päättäväisellä ja ennakkoluulottomalla pelillä. Matsista kehkeytyi komea ja värikäs kiekkonäytös, josta ei puuttunut tilanteita ja tapahtumia. Maaleja nähtiin tusinan verran, ja vielä useampaan oli paikkoja. Senators oli kiinni voitossa vielä päätöserän puolivälissä, kunnes isännät painelivat tahdonvoimalla ohi.

Nazem Kadri oli osallisena Avalanchen neljässä maalissa, ja Senatorsin Zach Sanford mätti vastoin tapojaan hattutempun, mutta varsinainen sankarinviitta puettiin yllätysnimen ylle, kun Alex Newhook tuikkasi voittomaalin puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. Kadri sinetöi loppulukemat 7–5 tyhjiin.

Senatorsin maalilla Filip Gustavsson teki voitavansa. Kuudesta takaiskumaalista huolimatta ruotsalaiselle kertyi 34 torjuntaa, mukana iso nippu paraatipelastuksia.

Korpisalo ja Saros voitokkaina

Buffalossa koettiin melkein samanlainen maalikarkelo, vaikka ottelun luonne oli erilainen. Columbus Blue Jackets hallitsi ottelua, mutta teki virheillään siitä itselleen vaikean. Lopputulos 7–4 ei kerro totuutta ottelusta – kaksi viimeistä sinitakkien maalia syntyi tyhjään verkkoon. Joonas Korpisalo torjui Blue Jackets -veräjällä 29 kertaa.

Henri Jokiharju merkkautti kauden ensimmäisen pisteensä alustamalla ottelun avausmaalin.

Ailahtelevasti esiintyneen Nashville Predatorsin ja vahvavireisen Anaheim Ducksin välinen mittelö ei ollut yhtä näyttävä matsi kuin edellä mainitut, mutta vauhtia riitti sielläkin. Tasaväkinen vääntö kääntyi lopulta petopaitojen 3–2-voittoon Jakov Treninin taituroitua voittomaalin kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Tähän päättyi myös alkukauden sensaation Troy Terryn 16 ottelun pisteputki.

Mikkolan kuparinen rikki

Alkukaudesta vähille peliminuuteille jäänyt Niko Mikkola sai kiikarinsa rikki iskemällä St. Louis Bluesin viidennen maalin Vegas Golden Knightsia vastaan. Golden Knights pääsi avauserässä 0–2-johtoon, kunnes isännät saivat vaihteen silmään ja painelivat selvään voittoon.

Mikko Rantaselle ja Mikael Granlundille maalintekohommat ovat jo tutumpaa sarkaa. Rantanen kantoi oman kortensa kekoon Avalanchen maalijuhlille, ja Granlund puolestaan kiskaisi komeasti Predatorsin 2–1-johto-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle