NHL-aamuraportti: Wild kylvetti Starsin, Canadiensin sysimusta syksy jatkuu

NHL / Aamuraportti
Kirill Kaprizov oli yön kierroksen tehokkain.
Kuva © Getty Images
Starsilla oli synkkä pelireissu Minnesotaan. Jacob Markström torjui kauden viidennen nollapelinsä, ja Ville Husso oli voitokas Bluesin veräjällä. Eetu Luostarinen iski voittomaalin Panthersille ja Sidney Crosby viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa, mutta kierroksen näyttävimmästä täysosumasta vastasi Connor McDavid. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Vahvaa syksyä pelaava Jacob Markström torjui jo kauden viidennen nollapelinsä, kun Calgary Flames ryösti Buffalon maalein 5–0. Torjuntoja ruotsalaiselle kertyi 27 kappaletta. Kentällä tehokkuudesta pitivät huolen kolmen pinnan iltaa viettäneet Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk sekä kahdesti maalinteossa onnistunut Andrew Mangiapane.

Tristan Jarry osoittautui ylittämättömäksi esteeksi sangen vaisusti kotijäillään esiintyneelle Montreal Canadiensille. Suurimman huomion kiinnitti kuitenkin Sidney Crosby, joka sai kauden maalitilinsä auki ottelun neljännellä minuutilla. Pittsburgh Penguins vei ottelun tennislukemin 6–0.

Myös Minnesota Wild päätti näyttää vastustajalleen taivaan merkit. Vierailijaksi saapunut Dallas Stars näytti varsin eksyneeltä Xcel Energy Centerin uumenissa. Parin erän ajan Wild kontrolloi tapahtumia ja lähti päätöserään 3–0-johtoasemassa.

Ottelun loppu oli varsinaista ilotulitusta. Joukkueet latoivat kymmenessä minuutissa yhteensä kuusi maalia, ja loppulukemat 7–2 Wildille. Koko syksyn pirteällä pelituulella luistellut Kirill Kaprizov kasasi neljä tehopinnaa.

McDavid sooloili kohokohtakoosteisiin

Edmonton Oilersin ja Winnipeg Jetsin ottelu oli maalittomuudestaan huolimatta vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu Kanadan jäälakeuksien herruudesta. Kuparisen rikkoutumista piti odottaa 54 minuutin ajan, kunnes Nikolaj Ehlersin veto yllätti erinomaisesti pelanneen Stuart Skinnerin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Connor McDavid iski tasoituksen kierroksen näyttävimmän yksilösuorituksen jälkeen. McDavid puikkelehti kiekkoineen läpi kolmesta Jets-pelaajasta, ja pääsi pienessä tilassa nostamaan lätyn ohi Connor Hellebuyckin.
McDavid oli myös toinen Oilersin onnistujista voittomaalikilpailussa. Ratkaisevan maalin viimeisteli viidentenä laukojana Kyle Turris.

Luostarinen viimeisteli voittomaalin

Suomalaisittain melko hiljaisen kierroksen merkittävin onnistuja oli Eetu Luostarinen, jonka tuikkaus maalin edestä osoittautui lopulta Florida Panthersin voittomaaliksi New Jersey Devilsiä vastaan.

Mainioon vireeseen yltyneelle suomalaiselle maali oli kauden kuudes täysosuma. Panthers on pysynyt voittamattomana Miamissa nyt yhdeksän ottelua putkeen.

Ville Husso torjui vakuuttavasti St. Louis Bluesin maalinsuulla. Bluesin isännöimä San Jose Sharks onnistui ohittamaan Husson kertaalleen, mutta ottipa suomalaiskoppari kiinni myös 26 yritystä.

Ottelu oli Hussolle kauden toinen, ja hän on voittanut koitoksista kummatkin. Kentällä ottelun hahmoja oli kahdesti onnistunut Brandon Saad.

» Lähetä palautetta toimitukselle