NHL-aamuraportti: Mikko Rantanen johti tehoillaan Avalanchen voittoon

NHL / Aamuraportti
Piikki lihassa ja kanto kaskessa, eli Alex DeBrincat ja Seth Jones, ainakin mikäli Krakenilta kysytään.
Kuva © Getty Images
Kolmen ottelun kierroksen suuria nimiä olivat kolme tehopinnaa kasannut Mikko Rantanen, Gordie Howe -hattutempun pyöräyttänyt Alex DeBrincat sekä Capitalsin maalinsuun muurannut Ilja Samsonov. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Mikko Rantasen johtama vitja oli Colorado Avalanchelle kaikki kaikessa työläässä vierasottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Rantasen, Nazem Kadrin ja Gabriel Landeskogin muodostama troikka kasasi yhteensä kahdeksan tehopinnaa, joista Rantasen ja Kadrin osuus oli 1+2 mieheen. Suomalainen viimeisteli ottelun avausmaalin.

Juho Lammikko sai kauden pistetilinsä avatuksi pohjustamalla Tucker Poolmanin 2–1-osuman. Se ei riittänyt, sillä ottelun jälkipuolella Avalanche rynnisti ohi Kadrin ja Cale Makarin ylivoimamaaleilla.

DeBrincat tehoili ja tappeli

Seattlessa vierailleen Chicago Blackhawksin Alex DeBrincat ja Seth Jones olivat suuressa roolissa lähes jokaisella osa-alueella. DeBrincat oli ottelun hahmoja koottuaan Gordie Howe -hattutempun eli tekemällä maalin, tarjoilemalla maalisyötön ja tappelemalla. Maali syntyi läpiajosta, syöttö Jonesin 0–1-maaliin ja lopussa DeBrincat otti nyrkein mittaa Yanni Gourdesta. Katalyyttinä välienselvittelyyn oli kukapa muukaan kuin Jones.

Jäähypenkillä pukarit vaikuttivat olevan yhtä huvittuneita tilanteesta – kenties oivallettuaan DeBrincatin harvinaislaatuisen saavutuksen.

Itse ottelu näytti pitkään etenevän Blackhawks-komennossa, kunnes kolmannen erän herpaantuminen voi isännät maalin päähän. Krakenin loppukiri tyrehtyi ottelun loppuhetkillä Jake McCaben tyhjän verkon maaliin.

Ohittamaton Samsonov

Los Angeles Kingsin ja Washington Capitalsin välisestä mittelöstä kehkeytyi tahtojen taisto, oikeammin Jonathan Quickin ja Ilja Samsonovin hermosota. Maalit pysyivät jollain ilveellä puhtaina kolmannen erän loppuminuuteille asti, vaikka tekopaikkoja oli yllin kyllin puolin ja toisin.

Kesti 56 ja puoli minuuttia ennen kuin kuparinen särkyi, tekijänä siihen asti melko pimennossa ollut Garnet Hathaway. Hathaway myös sinetöi loppulukemat 2–0 tyhjään maaliin. Hathawayn ohella Capitalsin sankari oli ennen kaikkea nollapelin pelannut ja 34 torjuntaa ottanut Samsonov.

» Lähetä palautetta toimitukselle