NHL-aamuraportti: Suomalaisvahdit voitokkaina, Roope Hintz rikkoi kauden kuparisensa

NHL / Aamuraportti
Juuse Saros kesti Starsin rynnistykset.
Kolmen ottelun kierroksella Predatorsin Juuse Saros ja Wildin Kaapo Kähkönen torjuivat voitot joukkueilleen. Roope Hintz sai vihdoin avattua kauden maalitilinsä. Jatkoaika kokosi yhteen yön merkittävimmät tapahtumat.

William Nylander ja John Campbell olivat Toronto Maple Leafsin kantavia voimia joukkueen ryöstöretkellä Philadelphian. Maalit olivat vauhdikkaassa ottelussa kortilla – Nylander sai kuparisen rikki vasta toisen erän puolivälissä Carter Hartin arviointivirheestä. Hart pompautti Jake Muzzinin toimittaman kiekon suoraan eteensä, ja vartioinnista vapautunut ruotsalainen oli kärppänä paikalla.

Nylanderin ja Maple Leafsin toinen täysosuma syntyi ylivoimalla kolmannen erän alussa. Näyttävä pakkopeli päättyi komeaan tykityksen B-pisteeltä. Loppunumerot 3–0 viimeisteli Ondřej Kaše.

Nylanderin hattutemppukin oli lähellä, mutta Hart paikkasi aiemman erheensä moneen kertaan koppaamalla tukun laadukkaita yrityksiä. Kaikkiaan Hartille kertyi 33 torjuntaa eli yhtä monta kuin virkaveli Campbellille nollapelissään.

Hintzin ja Heiskasen maalit eivät riittäneet

Dallasissa näytti pitkään siltä kuin vierailija Nashville Predators purjehtisi vastaansanomattomaan voittoon. Ryan Johansen ja Tanner Jeannot juonivat avausmaalin ensimmäisen erän lopulla, ja toisen periodin alkupuolella Jeannot itse laukoi petopaidat 0–2-johtoon.

Pari minuuttia ennen taukoa Predators pääsi Starsin merkkausvirheestä kolmella yhtä vastaan. Matt Duchene päätti ratkaista itse, ja tiukka veto painui ylänurkkaan.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä iski Stars. Joe Pavelski pääsi sohimaan kiekkoa maalin edessä, ja Juuse Saros menetti kontrollin pariksi kohtalokkaaksi sekunniksi. Roope Hintz pääsi tuikkaamaan pitkään kaivatun avausmaalinsa tähän kauteen.

Kolmannessa erässä Stars pisti kaiken peliin, ja Predators keskittyi puolustamaan. Miro Heiskanen kavensi ylivoimalla, ja paine Saroksen maalin suuntaan jatkui. Aidosti vaarallisiin paikkoihin Stars ei kuitenkaan tuntunut pääsevän. Saros ja Predators-puolustus kestivät, ja Colton Sissons sinetöi ottelun heittämällä lätyn tyhjiin omasta päädystä.

Kaapo Kähkönen torjui voiton vaistusta Coyotesista

Kaapo Kähkönen pääsi kolmannen kerran tällä kaudella torjuntatöihin Minnesota Wildin matkatessa etelän preerioille haastamaan Arizona Coyotesin.

Kamppailu lähti sähäkästi liikkeelle. Joel Eriksson Ek kiskaisi avausmaalin ylivoimalla, ja viitisen minuuttia myöhemmin John Merrill tuplasi Wild-johdon. Coyotes ei takaiskuista häkeltynyt vaan päinvastoin havahtui pelaamaan ja nosti kierroksia. Andrew Ladd kavensi läpiajosta.

Toinen erä oli Wildin. Kevin Fiala viimeisteli yön näyttävimmän maalin neppaamalla kiekon ilmasta ja pienestä kulmasta maaliin.

Karel Vejmelka Coyotes-maalilla ei ollut kunnolla ehtinyt toipumaan tästä, kun Wild iski jälleen: 65 ottelun kuivan kautensa päättänyt Dimitri Kulikov pääsi vapaasti maalin eteen ja viimeisteli 1–4. Coyotes oli auttamatta pudonnut kyydistä.

Kirill Kaprizov iski erän lopulla 1–5, ja Shayne Gostisbeheren kavennus päätöserässä oli enää kosmetiikkaa. Kähköselle merkittiin voitto-ottelussa 22 torjuntaa.