NHL-aamuraportti: Devils kylvetti Panthersin, suomalaiset haalivat pisteitä lukuisilla paikkakunnilla

NHL / Aamuraportti
P.K. Subban oli yksi monista Devilsin onnistujista yön kierroksella.
Devils vastasi vähämaalisen ja tasaväkisen NHL-kierroksen värikkäimmästä suorituksesta. Maalivahdit olivat monessa ottelussa illan sankareita. Suomalaiset onnistuivat sekä maalien teossa että niiden järjestämisessä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Muutoin vähämaalisen ja tapahtumiltaan vaatimattoman kierroksen ylivoimaisimman peliesityksen järjesti hieman yllättäen New Jersey Devils. Ottelu Florida Panthersia vastaan oli tasainen kahden erän ajan, ja sitten punapaidat menivät menojaan.

Kolmannen erän alussa Pavel Zacha ja Ty Smith veivät alle minuutissa Devilsin tavoittamattomiin, ja Jimmy Vesey viimeisteli vielä tylyt loppunumerot 7–3.

Tehomiehenä kunnostautui Smithin (1+2) lisäksi kahdesti maalannut Andreas Johnsson. Mackenzie Blackwood otti kiinni 33 Panthersin vetoa ja oli tärkeimpiä syitä Devilsin lavealle voittomarginaalille.

Suomalaisilla tukku onnistumisia – Hatakalle uran avauspiste

Martin Nečas hiljensi yleisön Tampa Bayn Amalie Arenan ajassa 63.26. Komea rannelaukaus upposi Lightning-maalin ylänurkkaan ja takasi Carolina Hurricanesille täyden pistepotin. Lightning oli kiinni voitossa kolmannen erän puoleenväliin asti, kunnes Teuvo Teräväinen iski tasoituksen Vincent Trochekin loistopassista.

Jesse Puljujärven maali puolestaan ei auttanut Edmonton Oilersia voittoon asti. Pirteästi esiintynyt Detroit Red Wings puolusti 4–2-voiton Vladislav Namestnikovin maaleilla ja Alex Nedeljkovicin torjunnoilla. Pörssikärki Connor McDavid venytti pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi.

Artturi Lehkonen tarjoili syötöt Montreal Canadiensin kumpaankin maaliin ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Voittoon asti suoritus ei riittänyt, sillä isännät venyi voittoon jatkoajalla Adrian Kempen ratkaisuosumalla. Kings jatkaa kuuden ottelun voittoputkessa.

San Jose Sharks katkaisi Calgary Flamesin kymmenen ottelun pisteputken ottamalla tyylikkään 4–1-voiton kotonaan. Neljännen NHL-ottelunsa pelannut Santeri Hatakka sai tililleen uransa ensimmäisen tehopisteen alustamalla Logan Couturen voittomaaliksi jääneen osuman kolmannen erän alussa. Sharksin voiton takuumiehenä seisoi maalilla Adin Hill, joka kesti yhtä vaille kaikki Flamesin iskut.

Maalivahtipelin juhlaa

Chicagossa Blackhawks johti Pittsburgh Penguinsia pitkään 2–0 pääasiassa Marc-Andre Fleuryn torjuntatyöskentelyn ansiosta (yhteensä 42 koko ottelussa). Päätöserässä Jeff Carter kuitenkin nousi vierailijoiden sankariksi tuomalla osumillaan pelin tasoihin. Jatkoajalla Blackhawks oli useaan kertaan lähellä ratkaisua, mutta pisteet piti ratkoa voittomaalikilpailussa. Blackhawks oli tässä kyvykkäämpi.

Kasperi Kapanen loukkaantui jatkoajalla – suomalaisen tilanteen vakavuus ei vielä tätä kirjoittaessa ollut tiedossa.

St. Louis Bluesin Jordan Binnington ja Anaheim Ducksin John Gibson tarjosivat otteillaan joukkueilleen mahdollisuuden voittaa tahoillaan Winnipeg Jets ja Vancouver Canucks.  Joukkueet vastasivat huutoon. Kummassakin tapauksessa ratkaisu venyi jatkoajalle, jolloin korostui kummankin kopparin merkitys. Sekä Binnington että Gibson torjuivat 39 kertaa.