NHL-aamuraportti: Hurricanes teki voittoputkellaan seurahistoriaa, Rasmus Kupari viimeisteli kliinisesti kauden avausmaalinsa

NHL / Aamuraportti
Rasmus Kuparin päätä ei kylmännyt läpiajossa.
Kuva © Getty Images
Carolina Hurricanes kirjoitti seurahistoriaa kuudennen peräkkäisen voittonsa myötä. Rasmus Kupari taituroi kauden avausmaalinsa, mutta Sampo Rannan ensiosuman vei valmentajan haasto. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Hurricanes yhä pysäyttämätön

Carolina Hurricanes kaatoi Boston Bruinsin puhtaasti 3–0 ja nappasi siten kuudennen voittonsa kauden alkuun. Kyseessä on samalla seuraennätys kauden alkuun otetuissa voitoissa, ja Hurricanes on tällä hetkellä Florida Panthersin ohella ainoa voittamaton joukkue.

Voiton takaajana huhki maalinsa puhtaana pitänyt Frederik Andersen, joka venyi kiekon tielle 33 kertaa ja saalisti myös syöttöpisteen Nino Niederreiterin onnekkaaseen osumaan. Niederreiter tavoitteli syöttöä keskustaan, mutta kiekko ohjautuikin epäonnisen Bruins-puolustaja Jeremy Swaymanin kautta verkon perukoille.

Kuparin tyylikäs kauden avausmaali

Viime kaudella NHL:ssä debytoinut Rasmus Kupari pääsi maalin makuun toistamiseen lyhyellä NHL-urallaan ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Los Angeles Kingsin suomalaishyökkääjä livahti läpiajoon ja viimeisteli viileästi ottelun 1–1-osuman Winnipeg Jetsin verkkoon.

Flames liekehti vieraskiertueellaan

Calgary Flamesin viiden ottelun vieraskiertue oli vahva voimannäyte joukkueen iskukyvystä, ja pelkkiä voittoja sisältänyt kiertue sai sinettinsä liekkipaitojen kaadettua Pittsburgh Penguinsin. Penguinsin kaadossa joukkueen onnistujina kunnostautuivat erityisesti nollapelin 45 torjunnallaan pelannut Jacob Markström ja viimeinkin maalinteossa onnistunut tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau.

Flamesin peli-ilosta kielii myös se, että se iski viidessä viime ottelussaan peräti 21 maalia ja kärsi sitä vastoin vain seitsemän takaiskua.

Bluesille avaustappio, Sampo Ranta lähellä uransa avausmaalia

St. Louis Blues kuului vielä ennen tätä kierrosta voittamattomien joukkueiden kerhoon. Nuottipaidat joutuivat kuitenkin nöyrtymään kauden avaustappioonsa, kun ilman Mikko Rantasta pelannut Colorado Avalanche oli vahvempi 4–3-luvuin.

Tällä kaudella debytoinut Avalanche-hyökkääjä Sampo Ranta oli hyvin lähellä NHL-uransa avausmaalia, kun hän ohjasi kiekon kolmannessa erässä Blues-maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin valmentajan haaston myötä, sillä tilannetta edelsi paitsio.

Coyotes jatkaa rämpimistään

Tyhjennysmyynnin kesällä kokeneelta Arizona Coyotesilta ei ollut missään vaiheessa lupa odottaa tällä kaudella suuria, mutta seitsemällä peräkkäisellä tappiolla aloitettu kausi on silti heikko noteeraus. Tällä kertaa Coyotesin pyöritteli kumoon hallitseva mestari Tampa Bay Lightning vastaansanomattomin 5–1-lukemin.

Lightningin kovuutta joutuivat maistelemaan erityisesti Coyotes-pelurit Liam O’Brien sekä Lawson Crouse, jotka pudottivat hanskansa romuluista Lightning-hyökkääjää Pat Maroonia vastaan. Riitaisalla tuulella ollut Maroon kävi kummatkin näistä nujakoista heti ottelun ensimmäisessä erässä.

Coyotesin ohella kauden voittotili on avaamatta enää kohujen keskellä tarpovalla Chicago Blackhawksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle