NHL-aamuraportti: Hussolle nollapeli, Panthers ja Hurricanes eivät suostu häviämään

NHL / Aamuraportti
Ville Husso torjui heti nollapelin kauden ensimmäisessä ottelussaan.
St. Louis Bluesin Ville Husso torjui kauden ensimmäisessä ottelussaan nollapelin. Florida Panthers ja Carolina Hurricanes jatkoivat voittoputkiaan selvillä voitoilla. Hallitseva mestari kompuroi Buffalo Sabresin vieraana. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Hussolle nollapeli, Bluesille jo kauden viides voitto

Blues-maalivahti Ville Husso pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella tolppien väliin ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan ja torjui heti uransa toisen nollapelin. Suomalaiselle merkittiin ottelussa 34 torjuntaa, ja Blues vei pisteet lukemin 3–0.

Venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko onnistui maalinteossa kahdesti, ja David Perron viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomalaistähtien joukkueet voitokkaina

Sebastian Aho iski maalin, kun Carolina Hurricanes voitti vaikeaa alkukautta pelaavan Toronto Maple Leafsin kotiareenallaan 4–1. Hurricanes on nyt voittanut viisi ensimmäistä runkosarjaotteluaan, kun taas Maple Leafs kyntää neljän ottelun tappioputkessa. Hurricanesin tapaan Florida Panthers on voittanut kaikki runkosarjan alun ottelunsa: voittoja on nyt tilillä kuusi. Maanantain ja tiistain välisen yön kierroksella jalkoihin jäi Arizona Coyotes.

Veteraanihyökkääjä Joe Thornton aloitti kotijoukkue Panthersin maalinteon ensimmäisellä osumallaan floridalaisjoukkueessa. Panthers-kippari Aleksander Barkov vietti hieman hiljaisempaa iltaa, sillä joukkueen viiteen osumaan hän saalisti vain yhden syöttöpisteen. Hän oli mukana syöttöketjussa, joka päättyi Anthony Duclairin tyhjään maaliin iskemään täysosumaan.

Hattuja, hattuja, hattuja

Ottawa Senatorsin ja Washington Capitalsin välisessä maali-ilottelussa nähtiin peräti kaksin kappalein hattutemppuja, kun sekä Senatorsin Drake Batherson että Capitalsin T.J. Oshie venyttivät vastustajan maaliverkkoa kolmeen otteeseen. Oshie iski maaleistaan kaksi jo avauserässä, kun vierasjoukkueena pelannut Capitals iski kaiken kaikkiaan neljä kaappia.

Hattutemppu tuli täyteen toisen erän viimeisillä sekunneilla Batherson puolestaan nakutti yhden osuman erää kohden. Maaliensa lisäksi Batherson sai syöttöpisteen Josh Norrisin tekemään maaliin. NHL:ssä on nähty ensimmäisten peliviikkojen aikana jo 11 hattutemppua, mikä on samalla liigan ennätys (89 ottelun jälkeen).

Sabres yllätti hallitsevan mestarin

Matalin odotuksin kauteen lähtenyt Buffalo Sabres on ollut yksi alkukauden yllättäjistä, ja viime yönä tämän sai kokea myös hallitseva mestari Tampa Bay Lightning. Kotijoukkue Sabres sai otteluun lentävän alun, kun ruotsalaishyökkääjä Victor Olofsson vei joukkueen johtoon jo ottelun toisella minuutilla.

Lightning nousi tasoihin ensimmäisen erän lopussa, mutta Sabres painoi kaasua kolmannessa ja vei ottelun nimiinsä tylyin 5–1-lukemin. Voitto oli Sabresille jo kauden neljäs, ja joukkue on omassa divisioonassaan tällä hetkellä toisena.