NHL-aamuraportti: Miro Heiskanen tehoili merkkipaalun rikki, Jani Hakanpään peli päättyi suihkukomennukseen

NHL / Aamuraportti
Miro Heiskanen (vas.) oli jälleen vahvassa iskussa Starsin ottaessa työvoiton Kingsistä. Heiskanen nousi sadan tehopisteen kerhoon.
Miro Heiskanen oli osallisena kaikissa Starsin maaleissa kuumassa Kings-ottelussa. Jani Hakanpää ajettiin ulos Drew Doughtyyn kohdistuneesta polvitaklauksesta, mutta Oilersin suomalaisilla peli kulki mainiosti. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Heiskanen ja Hakanpää ottivat roolia: hyvässä ja pahassa

Dallas Starsin ja Los Angeles Kingsin välinen ottelu oli luonteeltaan rikkonainen ja ajoittain tarpeettoman rujo-otteinen. Ottelussa tuomittiin yhdeksän kaksiminuuttista, ja vakavimpaan rikkeeseen syyllistyi Jani Hakanpää. Toisen erän loppupuolella suomalaisen väärin arvioitu taklaus kolahti Drew Doughtyn polveen. Kings-puolustaja talutettiin kentältä, ja Hakanpää passitettiin suihkuun.

Miro Heiskanen sitä vastoin oli mukana positiivisemmassa valossa. Koko ottelun energisesti kiekkoillut Heiskanen järjesti Tyler Segunin 1–1-maalin ensimmäisen erän loppuhetkillä ja tykitti itse tuiki tärkeän tasoituksen kolmannessa erässä. Samalla Heiskanen saavutti sadan tehopisteen rajapyykin urallaan.

Jatkoajalla Denis Gurjanov ratkaisi ottelun komealla yksilösuorituksella, joka päättyi viileään rystynostoon aivan Kings-maalin ylänurkkaan. Heiskanen otti syöttöpinnan myös tästä maalista, samoin tehottomuudesta kärsinyt Roope Hintz.

Heiskasen ja Gurjanovin ohella Starsin ehdottomasti suurin sankari oli huimat 43 torjuntaa ottanut Braden Holtby. Kingsin hallinnasta kertookin torjuntatilasto: Jonathan Quick venyi kiekon eteen yli puolet vähemmän (20 torjuntaa).

Sabres törmäsi entiseen maalivahtiinsa

Torontossa San Jose Sharks venytti voittoputkeaan jo neljän ottelun pituiseksi kaatamalla ailahtelevan Maple Leafsin maalein 3–5. Haipaitojen Logan Couture oli varsin vahvalla pelituulella kirjaamalla tehot 2+1, jotka oikeuttivat kierroksen pörssikärkipaikalle Leon Draisaitlin rinnalla.

Alkukauden toinen ylisuorittaja Buffalo Sabres kohtasi Bostonissa parempansa. Ensimmäisen ottelunsa entistä seuraansa vastaan pelannut Linus Ullmark oli likimain ohittamaton este Sabresille – ruotsalainen epäsi peräti 35 yritystä ja joutui antautumaan ainoastaan maanmiehelleen Victor Olofssonille.

Maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi: Bruins oli parempi maalein 4–1 Charlie Coylen johtaessa peliä kolmen tehopinnan veroisesti.

Koskisen loistoilta pelasti pisteet Oilersille

Edmonton Oilersin suomalaiset pelasivat vahvasti ryöstöretkellä Las Vegasiin. Tahmeasti kauden aloittanut Golden Knights hyökkäsi ehtimiseen päin Mikko Koskisen vartioimaa maalia, ja vaikka se saikin kiekon maaliin kolmesti, se oli liian vähän. Koskiselle kertyi 36 torjuntaa, mukaan lukien muutama varsinainen huippupelastus.

Jesse Puljujärvi jatkoi pistetehtailuaan syöttämällä toisen Zach Hymanin maaleista Oilersin 3–5-vierasvoitossa.