NHL-aamuraportti: Hurricanesin suomalaisketju tehoili Canadiensin nurin − Kotkaniemelle kauden avausmaali

NHL / Aamuraportti
Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen iltapuhde oli tehokas.
Kuva © Getty Images
Hurricanesin suomalaisketju oli mukana lähes joka osumassa, kun joukkue kaatoi Canadiensin. Connor McDavid ja Sergei Bobrovski saavuttivat tahoillaan kunnioitettavat merkkipaalut. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Kotkaniemi ohjasi kauden avausmaalinsa – entistä seuraansa vastaan

Jesperi Kotkaniemi sai maali- ja pistetilinsä auki kolmannessa ottelussa uudessa seurassaan. Porilainen ohjasi kauden avausmaalinsa eli ottelun 3–1-osuman entistä seuraansa Montreal Canadiensia vastaan.

Ensimmäistä kertaa yhdessä viilettäneen suomalaisykkösketjun muutkin jäsenet kunnostautuivat tehoilussa, sillä Sebastian Aho iski kaksi ja syötti yhden ja Teuvo Teräväinen puolestaan syötti kaksi osumaa. Suomalaiskaksikon yhteistyöstä saatiinkin jälleen silmiä hivelevä esimerkki, kun Teräväisen poikkisyöttö tavoitti tarkasti Ahon, joka tälläsi ottelun avausosuman suoraan syötöstä.

Bobrovskille uran 300:s voitto

Florida Panthersin Sergei Bobrovski saavutti kolmantena venäläismaalivahtina 300 voiton rajapyykin NHL:ssä. Juhlaottelussa kaatui yksi kauden ennakkosuosikeista, Colorado Avalanche, ja voiton eteen Bobrovski urakoi 30 torjunnan verran. Antautumaan hän joutui ainoastaan Avalanchen Mikko Rantaselle.

Edellisessä ottelussaan NHL-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Anton Lundell onnistui jälleen maalinteossa: tällä kertaa tyhjään verkkoon ja viimeisteli siten Panthersin neljännen peräkkäisen voiton. Panthers ei ole hävinnyt vielä otteluakaan tällä kaudella.

Laine osui toistamiseen jatkoajalla

Viime lauantaina Seattle Kraken -ottelun Columbus Blue Jacketsin hyväksi jatkoajalla ratkonut Patrik Laine kunnostautui jälleen jatkoajan ratkaisemisessa. Tällä kertaa kaatui New York Islanders vahvan yksilösuorituksen ja tarkan laukauksen myötä.

Vastoin kauden alla asetettuja odotuksia Blue Jackets on aloittanut kautensa sangen pirteästi, ja se on voittanut neljästä ottelustaan kolme.

Otteluun liittyi myös hauska yksityiskohta, sillä siinä kohtasivat sarjan vanhin ja nuorin pelaaja: Islandersin 44-vuotias Zdeno Chára ja Blue Jacketsin 18-vuotias Cole Sillinger, joka myös teki ottelussa NHL-uransa ensimmäisen maalin.

McDavid rikkoi 200 osuman rajapyykin

Connor McDavid iski uransa 200. maalin ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Virstanpylvään saavuttamiseen häneltä kului 411 ottelua. Erinomaisesti kautensa aloittanut Jesse Puljujärvi merkkautti kakkossyötön merkkipaaluosumaan sekä teki tilanteessa ansiokkaasti maskia Coyotes-maalivahti Karel Vejmelkan edessä.

Jatkoa seurasi kolmannessa erässä, kun Oilersin ylivoimamylly jauhoi tehokkaasti ja vartioimatta jäänyt McDavid pääsi viimeistelemään avopaikasta maalin numero 201.

201:s osuma oli lähellä jo hetkeä aiemminkin, kun Oilers-kapteenin syöttö oli vähällä lipua maaliin, mutta Zach Hyman rouhi kiekon sisään maaliviivalta.

Blackhawks yhä ilman voittoa

Chicago Blackhawksin tappio Vancouver Canucksille tiesi myös neljättä hävittyä ottelua peräjälkeen. Surkuteltavasti alkaneella kaudella Blackhawks on siis hävinnyt kaikki ottelunsa, ja sillä on tilillään vain yksi jatkoaikatappion myötä saatu piste.

Blackhawks-maalia vartioinut Kevin Lankinen torjui ottelussa 21 kertaa 24:stä. Canucksin Juho Lammikko puolestaan pelasi reilut kuusi minuuttia, joka on linjassa hänen uudessa seurassa saamansa, varsin maltillisen vastuun kanssa. Peliajasta tosin lähes puolet oli alivoimaminuutteja.

» Lähetä palautetta toimitukselle