NHL-aamuraportti: Ristolainen debytoi Flyersin paidassa, Bluesin voittoputki sai jatkoa Las Vegasissa

NHL / Aamuraportti
Rasmus Ristolaisen ensimmäinen runkosarjaottelu Flyers-paidassa päättyi voittoon.
Kuva © Tim Nwachukwu
Rasmus Ristolainen oli ensimmäistä kertaa mukana Philadelphia Flyersin pelaavassa kokoonpanossa, kun kotijoukkue kaatoi Boston Bruinsin lukemin 6–3. St. Louis Blues jatkoi voittoputkeaan Vegas Golden Knightsin kustannuksella. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ristolaiselle reilut 18 minuuttia peliaikaa Flyers-debyytissä

Philadelphia Flyersin ja Boston Bruinsin välisestä ottelusta muodostui varsin runsasmaalinen kamppailu. Verkko heilui jokaisessa erässä tasaiseen tahtiin kolme kertaa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa, mutta toiselle tauolle Bruins taisteli itsensä tasatilanteeseen.

Kolmannessä erässä maalinteossa onnistui vain kotijoukkue ja Flyers karkasi lopulta selvään 6–3-voittoon. Sean Couturier, Derick Brassard, Cam Atkinson ja Joel Farabee keräsivät kaikki ottelussa kaksi tehopistettä.

Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen teki yön ottelussa debyyttinsä Flyers-paidassa ja hänelle merkittiin ottelussa peliaikaa reilut 18 minuuttia. Viime kesänä Buffalo Sabresista Flyersiin kaupattu puolustaja loukkasi itseään viimeisessä harjoitusottelussa, eikä sen takia pystynyt pelaamaan runkosarjan avausotteluissa.

Blues nousi puhtaalla pelillä divisioonakärkeen

St. Louis Bluesin vahva alkukausi sai jatkoa viime yönä, kun joukkue vieraili Las Vegasissa. William Karlsson vei Golden Knightsin 1–0-johtoon avauserässä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen Blues-maalivahti Jordan Binnington nousi ratkaisijan rooliin 42 torjunnalla.

Brandon Saad tasoitti ottelun toisen erän alussa, mutta kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa. Blues oli kärsivällinen ja odotti omia mahdollisuuksiaan.

Kun päätöserää oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, Blues hyödynsi Golden Knightsin epäonnistuneen vaihdon. Tehokkaasti kauden avannut Jordan Kyrou syötti kiekon Vladimir Tarasenkolle, joka ei erehtynyt viimeistelyssä. Ivan Barbašev löi loppulukemat tyhjään maaliin.

Blues on voittanut kaikki kolme otteluaan ja se johtaa Keskistä divisioonaa tasapistein Minnesota Wildin kanssa.