NHL-aamuraportti: Lundellille NHL-uran avausmaali, Puljujärvi tekee nousua pistepörssissä

NHL / Aamuraportti
Anton Lundell tuulettaa ensimmäistä NHL-maaliaan.
Kuva © Mike Ehrmann
Anton Lundell teki NHL-uransa ensimmäisen maalin ja suomalaishyökkääjä palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Jesse Puljujärvelle merkittiin kaksi syöttöpistettä Oilersin voitossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Lundell onnistui maalinteossa, valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi

Anton Lundell teki NHL-uransa ensimmäisen maalin paikallisottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Suomalaishyökkääjälle merkittiin myös syöttöpiste Panthersin avausmaaliin ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Myös joukkueen kapteeni Aleksander Barkov vietti kahden tehopisteen iltaa (1+1), kun Panthers vei ottelun nimiinsä lukemin 4–1.

Puljujärvi tekee nousua pistepörssissä

Edmonton Oilersin kausi on lähtenyt käyntiin kolmella peräkkäisellä voitolla ja Jesse Puljujärvi on ollut Connor McDavidin ja Leon Draisatlin ohella yksi joukkueensa tehopelaajista. Yön kierroksella Oilers sai kovan haasteen Anaheim Ducksilta, mutta kotijoukkue nappasi pisteet lopulta lukemin 6–5.

Puljujärvelle merkittiin ottelussa kaksi syöttöpistettä ja hän nousi koko liigan pistepörssissä sijalle yhdeksän. Suomalaishyökkääjä teki viime kaudella runkosarjassa 55 ottelussa yhteensä 25 tehopistettä.

Rantanen pahasti pakkasen puolella

Washington Capitals rymisteli Colorado Avalanchen yli lukemin 6–3. Capitalsin kärkihevosena hääri Jevgeni Kuznetsov, joka saalisti tehot 2+1. Läntisen konferenssin kärkeen povatun Avalanchen riveissä pelaavalle suomalaistähdelle Mikko Rantaselle ilta oli ottelun lopulla syntynyttä ylivoimamaalia lukuunottamatta vaikea. Rantanen oli kentällä peräti viiden Capitals-maalin aikana, joten tehotilastoihin merkattiin murheellinen lukema -5. Rantasen kausi on alkanut kokonaisuudessaan mukiinmenevästi, sillä kolme ensimmäistä ottelua ovat tuoneet laitahyökkääjälle tehot 1+2.

Avalanche joutui tulemaan hetken toimeen ilman ykkössentteriään Nathan MacKinnonia, mutta kanadalainen palasi jo takaisin tositoimiin.

Canadiensin pistetili näyttää edelleen nollaa

Viime kaudella sensaatiomaisesti Stanley Cupin finaaleihin edennyt Montreal Canadiens on aloittanut kautensa mollivoittoisesti, sillä se on hävinnyt kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä NHL:n häntäpäähän ennustettu San Jose Sharks möyhensi Canadiensin 5–0.

Ykkösmaalivahti Carey Pricen ja puolustajatähti Shea Weberin puuttumiset näkyvät eittämättä joukkueen pelissä, mutta sukellus on ollut raju. Vastassaan Canadiensilla on ollut Sharksin lisäksi muun muassa viime kauden naurunaihe Buffalo Sabres. Canadiens on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa vain kolme maalia.

Sabres ja Wild ovat aloittaneet kautensa kolmella voitolla

NHL:n pohjasakkaan ennakoitu Buffalo Sabres on aloittanut kauden hienosti viemällä voiton kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan. Viimeisimpänä kaatui Vancouver Canucks maalein 5−2. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta, ja Sabres aloitti sen vahvasti, kun Jeff Skinner ja Tage Thompson osuivat 23 sekunnin sisään erän neljännellä minuutilla. Rasmus Asplund sai kunnian viimeistellä loppulukemat tyhjiin. Sabres-hyökkääjä Kyle Okposo onnistui ensimmäisessä erässä tekemään NHL-uransa 200. maalin.

Myös Minnesota Wild porskuttaa kolmella voitolla yhtä monesta ottelusta. Joukkueen sankariksi nousi Joel Eriksson Ek, joka tasoitti ottelun kuudella viittä vastaan ottelun viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla ruotsalaishyökkääjä osui jälleen ja viimeisteli siten hattutempun, sillä hän oli osunut kertaalleen myös avauserässä.