NHL-aamuraportti: Tierneyn ylivoimamaalit siivittivät Senatorsin voittoon, Starsille toinen peräkkäinen tappio

NHL / Aamuraportti
Starsin puolustus joutui antautumaan kolmesti viime yönä.
Kuva © Chris Tanouye
Ottawa Senators voitti Dallas Starsin lukemin 3–2 yön ainoassa NHL-ottelussa. Kotijoukkueen sankareina toimivat kaksi ylivoimamaalia iskenyt Chris Tierney ja kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Connor Brown. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ottawa Senators isännöi yön ainoassa NHL-ottelussa kotihallissaan Dallas Starsia. Ottelu sai räväkän alun, kun Starsin Jamie Benn ja Senatorsin Josh Brown pudottivat hanskat vain vajaa kahden minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen maali merkittiin vierasjoukkueelle reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Aleksandr Radulov löysi kiekon maalin takaa ja toimitti sen Michael Rafflille, jonka laukaus ohitti Senators-vahti Filip Gustavssonin

Stars sai pitää johtoasemaa alle minuutin ajan, kun Nick Paulin laukaus yllätti Stars-vahti Anton Hudobinin. Starsin ykkösmaalivahti Braden Holtby loukkasi itsensä kauden avausottelussa New York Rangersia vastaan, mutta pystyi pelaamaan jo toisessa ottelussa Boston Bruinsia vastaan.

Toinen erä oli kotijoukkueen hallintaa ja tulosta syntyi kahden ylivoimamaalin muodossa. Stars otti toisessa erässä vain kaksi rangaistusta, mutta molemmat olivat kohtalokkaita. Chris Tierney siirsi onnekkaasti Senatorsin 2–1 johtoon ylivoimalla ja sama mies oli asialla myös kotijoukkueen kolmannessa osumassa.

Starsin kiri lähti kunnolla käyntiin vasta päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla ja Joe Pavelskin kavennusmaali oli laiha lohtu vierasjoukkueelle. Senators voitti 3–2 ja nousi neljään pisteeseen.

Starsin kausi on lähtenyt käyntiin kolmella vierasottelulla, joista joukkue on nyt hävinnyt kaksi. Ensimmäisen kotiottelunsa joukkue pelaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Starsin suomalaispelaajat jäivät ilman pisteitä yön ottelussa.

Muokattu kello 11.50: Kyseessä ei ollut Senatorsin kotiavaus, kuten jutussa alunperin kerrottiin.