NHL-aamuraportti: Connor McDavidin ja Jesse Puljujärven yhteispeli toimii kuin ajatus, Patrik Laine iski Blue Jacketsille voittomaalin jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Hattutemppuilu on harvinaista herkkua Sam Bennettille (oik.).
Lähes koko NHL-sirkus oli liikkeellä yön kierroksella. Sam Bennett ja Connor McDavid mättivät tahoillaan hattutemput. Marc-Andre Fleury koki karmeita Pittsburghissa. Suomalaisittain kohokohtia olivat Jesse Puljujärven tehoilu, Patrik Laineen voittomaali sekä Aleksander Barkovin näyttävä soolo. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Sam Bennett latoi hattutempun Florida Panthersin kaataessa New York Islandersin maalein 5–1. Bennettin maaleista kaksi syntyi jo avauserässä, ja hatullinen täyttyi kolmannen erän puolivälissä komealla laukauksella aivan ylänurkkaan.

Hurjasti urakoinut Aleksander Barkov sai palkinnon työstään ottelun loppuminuuteilla viimeistelemällä viileästi Panthersin viidennen maalin väkevän yksilösuorituksen päätteeksi.

Connor McDavid avasi kauden maalitilinsä hattutempulla Edmonton Oilersin kaataessa Calgary Flamesin jokseenkin rutiniinomaisesti 5–2. Jesse Puljujärvelle merkittiin syöttöpiste kahteen McDavidin maaliin, ja erinomaisesti kauden aloittanut suomalainen viimeisteli itse Oilersin 4–2-osuman.

Patrik Laine puolestaan tykitti Columbus Blue Jacketsin voittomaalin jatkoajalla Seattle Krakenia vastaan. Varsinaisellakin peliajalla energisesti luistellut suomalainen pelasti Blue Jacketsille täydet sarjapisteet jatkoajan kolmannella minuutilla.

Teuvo Teräväinen vastasi suomalaisonnistumisesta Nashvillessä lyömällä Carolina Hurricanesin voiton sinetöineen 3–1-maalin tyhjiin. Filip Forsberg tosin toi Predatorsin vielä maalin päähän hetkeä myöhemmin, vaan ei enää sitä lähemmäs. Juuse Saros torjui petopaitojen maalilla 29 kertaa.

Penguins nujersi Fleuryn

Chicago Blackhawks oli Pittsburghissa vastaantulija. Penguins mätti neljä maalia jo avauserässä, ja varsinkin maaleista toinen oli todellinen kardinaalimunaus Marc-Andre Fleuryltä. Fleury ehti tosin ottaa kuusi torjuntaa, mikä kertoo, ettei Blackhawksin peli toiminut kentällään millään tasolla – virkaveli Tristan Jarryn tarvitsi venyä torjuntatöihin samassa ajassa vain kahdesti. Kevin Lankinen torjui 15 kertaa ja joutui antautumaan vain kerran.

Ottelun vanhetessa Penguins sentään pudotti kierroksia. Patrick Kane kavensi toisen erän alkupuolella, mutta Blackhawksin peli ei siitä piristynyt. Joukkueen ongelmallisuus kulminoitui lopullisesti Jason Zuckerin alivoimalla loihtimaan 5–1-maaliin.

Ilman Nathan MacKinnonia ja Gabriel Landeskogia oli Colorado Avalache hätää kärsimässä kotonaan St. Louis Bluesin vastaan. Vierailijat johti ottelua kolmella maalilla vielä kuusi minuuttia ennen loppua. Peli oli kuitenkin vasta alkanut. Tyson Jost ja J.T. Compher toivat Avalanchen maalin päähän.

Kaari olisi ollut täydellinen vain hetkeä myöhemmin, mutta Jostin tasoitusmaali hylättiin (Bluesin maalialueella oli asiaankuulumatonta väkeä maalin syntyessä). Lopullisesti Blues vei Keskilännen derbyn nimiinsä Ryan O'Reillyn viimeisteltyä tyhjiin loppunumerot 3–5.