NHL-aamuraportti: Miro Heiskanen sooloili jatkoaikamaalin, Krakenille seurahistorian ensimmäinen voitto

NHL / Aamuraportti
Elvis Merzlikins kunnioitti kesällä menehtyneen Matiss Kivlenieksin muistoa illan ottelussa.
Kuva © Kirk Irwin
Vilkkaalla NHL-kierroksella nähtiin paljon maaleja. Miro Heiskanen oli ratkaisijan roolissa Madison Square Gardenissa. Anton Lundell pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa ja Columbuksessa muistettiin Matiss Kivlenieksiä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

NHL-kausi alkaa vähitellen ja monet joukkueet pelasivat jälleen kauden ensimmäisen ottelunsa Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Heiskanen ratkaisi jatkoajalla

Dallas Starsin runkosarja käynnistyi 3–2-jatkoaikavoitolla New York Rangersin vieraana. Miro Heiskanen riisti ensin kiekon omassa puolustuspäässä venäläishyökkääjä Artemi Panarinilta ja purjehti sen jälkeen kiekon kanssa toiseen päähän viimeistellen näyttävän voittomaalin. Stars-puolustaja John Klingberg kaatui ikävän näköisesti ensimmäisessä erässä, eikä pystynyt enää jatkamaan ottelua toisen erän jälkeen, joten Heiskaselle kertyi ottelussa normaaliakin enemmän peliminuutteja.

Heiskanen sai tililleen lisäksi yhden syöttöpisteen ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Myös Starsin maalilla aloittanut Braden Holtby joutui kolmannessa erässä jättämään kaukalon loukkaantumisen takia.

Lundell tärkeässä roolissa alivoimalla NHL-debyytissään

Florida Panthersin Aleksander Barkov saalisti kotikaukalossa Pittsburgh Penguinsia vastaan kaksi syöttöpistettä ja pelasi ottelussa hyökkääjälle huimat lähes 27 minuuttia. Ottelun 5–4-voittomaalin jatkoajalla viimeisteli kaksi maalia ottelussa tehnyt Carter Verhaeghe. Barkov antoi maaliin loistavan poikkikentän syötön.

Panthers tuli ottelun kolmannessa erässä tasoihin kahden maalin takaa puolustaja Aaron Ekbladin osumilla. Ensimmäisen näistä hän pääsi tekemään täysin vapaasti, kun kaikki vastustajan pelaajat olivat muodostaneet kasan Barkovin päälle.

Anton Lundell pelasi Panthersin kolmosketjussa uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Hän sai myös paljon vastuuta ykkösalivoimalla Barkovin rinnalla, Panthersin jäähyiltyä runsaasti. Peliaikaa kertyi kaikkiaan lähes 16 minuuttia. Iltapuhde oli hyvä, vaikkakin aloitusympyrässä nuori sentteri ei vielä ollut parhaimmillaan.

Columbus Blue Jackets murskasi kotonaan Arizona Coyotesin lukemin 8–2

Ottelun alussa muistettiin kesällä traagisesti menehtynyttä Blue Jackets -maalivahtia Matiss Kivlenieksiä, jonka pelinumero 80 oli maalattu jäähän molempien maalien taakse. Myös maalivahti Elvis Merzlikins pelasi ottelun numerolla 80, hyvän ystävänsä muistoksi.

Patrik Laine keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä. Illan tehomies oli tanskalainen Oliver Bjorkstrand neljällä tehopisteellä. Coyotes vei ottelun laukaukset 38–26, mutta vieraiden maalivahti Carter Hutton joutui silti kaivamaan kiekon kahdeksan kertaa selkänsä takaa.

Seattle Krakenille seurahistorian ensimmäinen voitto

Krakenin vieraskiertue jatkui torstaina Nashvillessä. Predatorsin Eeli Tolvanen avasi heti kauden toisessa vaihdossaan maalihanat viemällä kotijoukkueen 1–0-johtoon. Maaliin sai syöttöpisteen Mikael Granlund, joka toisen syöttöpisteen lisäksi myös teki kavennusmaalin ottelun lopussa. Suomalaisten maalit eivät kuitenkaan riittäneet, kun Kraken voitti ottelun 4–3. Rämäpäinen Brandon Tanev maalasi vieraille kahdesti.

Detroitissa maalikarkelot – Tyler Bertuzzin neljä maalia eivät riittäneet voittoon

Detroit Red Wings hukkasi kolmannessa erässä 6–3-johtoasemansa ja hävisi Tampa Bay Lightningille jatkoajalla 6–7. Kotijoukkueen Tyler Bertuzzi teki toisessa erässä kolme maalia ja vielä kolmannen alussa neljännen.

Lightningin neljän pisteen miehiä olivat Nikita Kucherov (1+3) ja Victor Hedman (0+4). Voittomaalin jatkoajalla viimeisteli Ondrej Palat illan toisella maalillaan. Ottelun rumin teko nähtiin toisessa erässä, kun Dylan Larkin kosti Mathieu Josephin taklauksen rumalla iskulla kasvoihin. Steven Stamkos maalasi kahdesti Larkinin ison rangaistuksen aikana.

Anze Kopitar huippuiskussa Kingsin avausottelussa

Los Angeles Kings tyrmäsi kotonaan Vegas Golden Knightsin maalein 6–2. Kapellimestarina toimi 34-vuotias veteraanihyökkääjä Anze Kopitar tehoilla 3+2. Puolustaja Drew Doughty teki maalin ja syötti kolme.

Kotkaniemi pelasi ykkösketjussa Ahon rinnalla

Carolina Hurricanesin kesän kohuhankinta Jesperi Kotkaniemi pääsi kauden avauksessa ykköskentän laitaan. Suomalaishyökkääjä ei päässyt pisteille, vaikka Hurricanes voitti New York Islandersin maalein 6–3. Teuvo Teräväinen iski komean ylivoimamaalin ja sai yhden syöttöpisteen.

Ottawa Senators ja Buffalo Senators yllätysvoittoihin kotonaan

Ottawa Senatorsilla ei ollut vielä riveissään juuri sopimuksen tehnyttä hyökkääjä Brady Tkachukia, mutta siitä huolimatta he voittivat kotonaan yhden liigan mestarisuosikeista, kun Toronto Maple Leafs kaatui luvuin 3–2. Ranneleikkauksesta toipuva Maple Leafsin Auston Matthews ei ole vielä tällä viikolla joukkueensa kokoonpanossa.

Viime kauden finalisti Montreal Canadiens sai kauteen huonon avauksen, kun liigan tyvipäähän ennustettu Buffalo Sabres murskasi heidät lukemin 5–1.