NHL-aamuraportti: Aleksandr Ovetškin avasi NHL-kauden historiallisilla maaleilla, Jesse Puljujärvelle täysosuma kauden ensimmäisessä ottelussa

NHL / Aamuraportti
Historiallinen startti kaudelle. Aleksandr Ovetškin (8) on nyt kaikkien aikojen viidenneksi tehokkain maalintekijä.
Aleksandr Ovetškin iski heti kauden kättelyssä neljä tehopistettä ja nousi kaikkien aikojen maalitilastossa sijalle viisi. Jesse Puljujärvi sai maalitilinsä auki Canucksia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Puolikuntoisuudesta epäilty Aleksandr Ovetškin vastasi spekulaatioihin kasaamalla neljä tehopinnaa kauden avauksessa ja kirjoittamalla jälleen uuden kappaleen lajihistoriaa. Avauserässä venäläinen supertähti järjesti paineen Rangers-maalille ja T.J. Oshie survoi avausmaalin.

Aktiivinen Capitals nykäisi toisessa erässä turvallisen kolmen maalin johdon Jusin Schultzin ja Hendrix Lapierren maaleilla, Ovetškinin ja Oshien jatkaessa pistetehtailuaan. Ovetškin kruunasi iltansa iskelmällä itse kahdesti kolmannessa erässä.

Maaleillaan Ovetškin ohitti kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Marcel Dionnen nousten viidennelle sijalle. Kihautuksia on nyt koossa 732 kipaletta.

Anaheimissa Winnipeg Jets törmäsi pirteästi esiintyneeseen Ducks-ryhmään. Vaikeita aikoja kokenut Ducks sai kauteen vahvan alun ottamalla 4–1-voiton tyylikkään peliesityksen jälkeen.

Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin välinen sangen väritön matsi päättyi lehtipaitojen 2–1-voittoon. Wiliam Nylander laukoi voittomaalin kolmannen erän alussa.

Puljujärvi pääsi heti maalin makuun, Rantaselle syöttöpinna

Yön suomalaisonnistumisesta vastasi Jesse Puljujärvi. Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin välisessä mittelössä Puljujärvi viimeisteli joukkueensa avausmaalin tuikkaamalla Darnell Nursen vedon jättämän irtokiekon pömpeliin. Muutoin hyvän ottelun pelannut Thatcher Demko oli ulkona tilanteesta, eikä Canucks-puolustajia ollut mailla halmeilla.

Oilersin hyvin alkanut ottelu oli saada hieman kitkerän jälkimaun Canucksin kammettua kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta tasoihin. Voittomaalikilpailussa öljyinen ryhmä oli kuitenkin kyvykkäämpi.

Ottelun tehonimi oli odotetusti Connor McDavid, joka oli järjestämässä Oilersin molempia maaleja. Ensimmäisen ottelunsa Canucks-paidassa pelannut Juho Lammikko jäi vaille tehoja.

Denverissä Chicago Blackhawks jäi ensimmäisessä erässä Colorado Avalanchen jyrän alle. Avauserässä isännät latoivat viiden minuutin aikana kolme maalia ja pitivät muutenkin pelin kontrollissaan joka suhteessa.

Dominik Kubalikin kavennus kolmisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa ei häävisti isäntiä hetkauttanut, vaan Avalanche jatkoi vyörytystään kohti Blackhawks-maalia. Pelkästään avauserässä Marc-Andre Fleurylle kirjattiin 18 torjuntaa.

Vaikka voimasuhteet tasoittuivat ottelun edetessä, ei Avalanchen johtoasema saati voitto ollut mainittavasti uhattuna edes alivoimilla. Lopputulos oli tapahtumiin nähden yllättävän tasainen 4–2. Mikko Rantanen avasi kauden pistetilinsä tarjoilemalla Nazim Kadrin toisen erän maalin.